18 година од језивог убиства српског глумца: "Нико није хтио да открије ко је убица"

Навршава се 18 година од смрти глумца Драгана Максимовића. Њега су поред некадашњег ресторана "Бели град" на Зеленом венцу претукли хулигани, на очиглед пролазника. 4.фебруара подлегао је задобијеним повредама.

Bulevar B92 / 04. фебруар 2019

 

17. новембра 2000. године Драган Максимовић Макса седео је са рођаком у пивници, када је у локал упала група скинхеда, навијача “Рада”. Револтирани због губитка меча са Обилићем, напали су Максимовића, убеђени да је Ром. Чувени глумац због здравствених проблема није пружао отпор. Зверски је пребијен, а да му нико није помогао. Три месеца је провео у болници, а преминуо је 4. фебруара 2001. године.

Мирјана Карановић памти сваки кадар који је делила са Максом у култном остварењу “Петријин венац”. Како нам је рекла Мирјана Карановић, он је био духован човек и њега су привлачила размишљања и филозофија живота.

”Мислим да је то што се њему на крају и десило, било нешто од чега је он у животу бежао. Надао се да ће некако бити прихваћен и да то ко је он по пореклу је неважно”, рекла је Мирјана Карановић раније

Мирјана је разочарана зато што ником у Србији није било важно да се открије ко су убице Драгана Максимовића.

Убице нису приведене правди. Спомен-плоча Максимовићу постављена је 18. новембра 2006. на иницијативу редитеља Горана Марковића, који је, у писму градским властима, указао да је Максимовић из неког разлога заборављен, а његов страшан крај заташкан.

 

 

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.