Вјештина затварања врата гузицом

mungos / 11. септембар 2012

Древна вјештина затварања врата гузицом је нашла погодно тло у овој малој државици под именом Босна и Херцеговина. Иако можете наћи и међу припадницима других раса и националности ову вјештину,она није изражена у толикој мјери као у БиХ. Ради лакшег схватања овог мог текста вјештина затварања врата гузицом ради на принципу : Што сам бољи према теби, то си гори према мени.

Како је увучена у све сфере живота у овој нам лијепој нашој, дефинитивно сте се и ви срели с њом. Школски дани када сте због некога радили задаће. Када сте му шаптали док одговара и посуђивали гумице да би он или она рекли хвала онако реда ради или пак вам не исказали никакав осјећај захвалности. Затим факултетски, када сте некоме радили пројекте и када сте се трудили остати онај фини колега који то ради због себе јер зна да је тако најбоље и зна да има бар ону духовну сатисфакцију коју сам себи ствара. Па наравно на послу или редовно у животу када вас најбоља јараница остави због неког фрајера на цједилу, а у бити ви сте та која их је упознала и ви сте та која је увијек била ту за њу а не он.

У моди је бити шупак. Елвис Ј. Куртовић зна знање колико год он мени ишао на живце (субјективно не замјерите). Само људи су превише озбиљно схватили његов наслов пјесме. По мени у моди је имати шупак а не испадати такав. Највећа нуспојава ове древне вјештине је да након неког времена ваша задњица прераста у шупак. А након трећег или четвртог појаса који стекнете тренирајући ову древну вјештину вас зову пакаш или шупчина. 

Није тешко рећи хвала или на било који начин вратити добро добрим. Није тешко остати образ. Тешко је вјерујте ми послије затварања врата. Тешко је покуцати на иста та и рећи опрости. Нама као Босанцима и Херцеговцима је тешко рећи опрости. Тешко је то када схватиш да си погријешио када ти та особа каже да не жели да ти помогне. 

Није тешко бити човјек, само је тешко бити добар. Све је до тебе колико радиш на томе. Само када вас људи почну називати оваквим и онаквим немојте се чудити и јадати. Јер стари људи они искусни и сиједи кажу : Послије тога што си био онај прави идиот,кретен,дебил,токмак етц. нема кајања.


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.