Сладокусци запетљанија у БиХ се насладјују!

boscob / 05. април 2011

Некако желим бити по страни када су у питању препуцавања око заједничке државе која и није заједничка. Та препуцавања и пребацивање кривње са једне на другу и трећу страну су данас храна тог јадног човјека те јадне државе. Само је питање до када ће тај јадан човјек ове јадне државе све то да трпи. Кривица се пребацује са једне на другу страну. Сарајеву крива Бања Лука, Бања Луци Сарајево. Лоптица се пребацује из Мостара на Сарајево. Из Сарајева на Мостар, па опет Бања Лука Мостар и обрнуто. И све тако у круг да онај јадник који једва крпа крај с крајем вјерује медијском притиску и тортури коју медији уз налогодавце политчких моћника перу свијест, ако је још има, обичног човјека.

И све док све три стране траже кривца даље од свог дворишта, а сладокусци свих тих запетљанија скројили су давно шему по којој ће тадашња Југославија бити раскомадана не слутећи сценариј дешавања и послије 20  година.

Многи се нису никада запитали шта је у ствари основни проблем ове наше заједнице. Покушат ћу у неколико редова, а да не будем досадан, објаснити са једноставно постављеном формулом черупања Југославије коју су учинили управо покретачи свих ратова и зала овог свијета. Није потребно да их именујем јер су нам добро знани. Давне 91. сједим у Леобену, аустријском граду недалеко Граца, читам дневне новине "Клеине зеитунг" (Мале новине) и запне ми за око један текст о постављеним новим позивним бројевима будућих држава у још увијек постојећој Југославији. Остах запрепаштен! Ево о чему се ради.

Тел. позив за тадашњу Југославију био је 0038. Новоформирана шема позивних бројева, за новонастале државе изгледала је овако:

0038 1 – добија тадашања СРЈ (Савезна Република Југославија)

0038 5 – добија Хрватска

0038 6 – добија Словенија

0038 7 – добија БиХ

0038 9 – добија Македонија

 

Би ми чудно што има празнина у том некаквом неправилном редосљеду. Примјетих већ тада да недостају:

0038 2

0038 3

0038 4

0038 8У секунди сам схватио суштину те формуле и њено значење. Празна мјеста су остала за будуће нове државе и моја претпоствка на несрећу свих нас се обистинила.

Недавно је Црна Гора, њеним „осамостаљењем“  добила позивни број 0038 2, Косово данас има 0038 3, а позивни број 0038 1 је је задржала Србија као логичан насљедник СРЈ. Питамо се шта је са 0038 4? По тој формули још треба да настане једна држава на територији Србије.

Видљиво је да је број 0038 8 још увијек слободан, што би, по мојој логици одвијања догадјаја, тај број добила будућа нова држава на територији БиХ. Сценариј је давно постављен. Само ради интереса оних сладокусаца колач се једе споро, а у интересу "пекара и сластичара" који нам мјесе горке домаће колаче, док њима тај укус прија. За очекивати је у догледно вријеме да се преостала два недодјељења позивна тел. броја држава (0038 4 и 0038 8) додијеле неким новим, будућим државама ових простора.И док препуцавања у троуглу наше нам државе, гдје се политичари прозивају, вриједјају, труде се да овај сиромашни народ буде још сиромашнији, поменути сценариј се реализира хтјели ми то или не!


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.