РЕВОЛУЦИЈА ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

kamikaza / 21. март 2011

Невјероватно је да се у тренутцима док се широм свијета диже „кука и мотика“ у знаку протеста против израбљивања, криминала, диктаторских режима, краватираних сексуалних манијака , владара рата и испирача мозга сопственог народа, у РС ћути. Ћуте професори, лијепо им на приватним факултетима. Битно је да капље лова, а будући дипломци нека се сликају са дипломама. Можда се запосле у Тунису, Маурицијусу или Ускршњим острвима. Ћуте доктори. Приватне амбуланте и клинике топле, народ све болеснији. Нек лова капље, а од нечег се умријети мора. Ћуте академици. Прије двије године их промовисано двадесетак. Препаметне сједе главе за које даље од Челинца и Папажана нико чуо није. Ћути Црква наша Православна. Граде се храмови, никад их више било није. И тарифе се увеле за сахране и крштења, круна вода им спонзор свете водице. Битно је да Бог још не реагује а лова капље.

Ћуте борци.Шта ће јадни. Ваљда их страх да им опет неко не ували војни позив, куд би онда.

Ћуте млади. Ако може нека револуција преко фацебоок-а , они су ЗА!Фино топло у кући, за рачунаром, па падај сило и неправдо. Овако, хладно је вани, а и шта ако се нешто промјени па буду морали заозбиљно учити, ето проблема. Бар имају наду да ће их, кад заврше школу , кум убацити у владу. Посао : Савјетник за нешто. Функција: Неко.

А кум...Е кум је кум. Не каже џаба стара сицилијанска пословица: није кум дугме. Или она наша: и ми кума за трку имамо. Изгледа да се наш Иди Амин поистовјетио са чувеном турбо фолк симфонијом :“Бог на небу ,кум на земљи“.

Врхунац цинизма је синоћња изјава нашег предсједника ,кума Миле, да позива тужилаштва и судове да се боре против криминала и корупције. Нисам могао вјеровати . Покрали су све што се може пократи. Мјере економске политике у циљу превазилажења тешке економске кризе, како често воле да се фрљаце изразом, свеле су се на кресање дјечјег доплатка. Привреда упропаштена....ма све знамо. И он позива на борбу против криминала. Земљо отвори се. А опет сви ћуте. Јаве се с времена на вријеме неки Чавићи,Ценићи, и ини, мила им фотеља па би опет. Као опаметили се. Имали су прилику, нису успјели и сад продају маглу свеколиком пуку.

Просјечном човјеку је данас тешкоиз себе избацити сво безнађе, апатију и разочараност свиме што се дешава са овим јадним народом. И зато не чуди што сви ћуте.

Морамо нешто промјенити. А то се не ради смјеном власти, већ Револуцијом. Од Француске 1800-тих па на овамо само је револуција давала резултате. Ништа протести. Морамо то учинити због наше дјеце, јер ако наставе одрастати у оваквој ситуацији и окружењу као данас, ни бог им помоћи неће.


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.