Радничка класа иде у рај

Bašić / 31. март 2012

Пар мјесеци је прошло од парламентарних избора у Хрватској. Наравно, ништа се промјенило није - барем не на боље. Они који тврде да су сви политичари исти опет су, изгледа, у праву, опет могу рећи као Пређо у неколико сцена у филму "Како је почео рат на мом отоку": "А шта сан ти ја река."

Наравно, основни проблем Хрватске, као и ваљда сваке земље у свијету је господарство. Наш главни економски стратег је Први потпредсједник владе Ратко Чачић. Од када је дошао на власт из његових изјава се може закључити да је за све проблеме у Хрватској крив ни мање ни више него - Радник. Када се спомене ријеч радник већину нас асоцира на исто. Мене особно асоцира на особу којој је плаћа око 3000 куна, ради шест или седам дана у тједну, нема плаћене прековремене, нема регреса, дадатка за дјецу, понекад нема плаћене доприносе, а понекад нема ни плаће. Углавном, не живи од свог рада, него преживљава.

Слушајући нашег потпредсједника можемо закључити да је тај радник заправо нерадник, који живи на грбачи државе и послодавца, буни се без разлога, жели џабе здравствено и социјално, није задоваљан ни са чим. На концу он је својим нерадом упропастио своју фирму и сам је крив што остаје без посла.

Нитко од владајућих, па ни овај мајмун (мајмуни - опростите на успоредби) није се запитао како и на који начин ови људи преживљавају у држави у којој храна за четверочлану обитељ износи барем 150 куна на дан, литра горива 11 куна, најам стана и режије 3000 куна...

Сваки од њих (нас) је мађионичар сам за себе и треба му скинити капу!


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.