Први јахач апокалипсе посјетио Брчко дистрикт БиХ

ibrahimrizvanovic / 23. март 2011

Четири јахача апокалипсе су митске фигуре, које се у Библији описују у виду четири јахача и коња, од којих сваки представља једно зло, а на Земљи ће се појавити на дан Апокалипсе наговјешћујући смак Свијета. Четири јахача представљају неизбјежна зла, која се појављују како људи на Земљи губе одлике хуманости и људскости. Јучер (23.03.2011.) је први јахач Апокалипсе посјетио Брчко дистрикт БиХ.

Библија Првог јахача описује како долази на бијелом коњу, представља антикриста и његова је улога да заведе људе и наведе их једне против других. Он је „освајач“, који има мисију подредити човјечанство, а метафоричко значење је за похлепу у људима, која их је и довела до Апокалипсе. Јучерашњи Први јахач није дошао на митски осликаном бијелом коњу, али јесте у лимузини, која је, данас, бијели коњ. Није носио лук, али јесте перо, које је данас јаче од лука и стријеле, и није имао вијенац на глави, али је носио по мјери скројено одијело, улаштене ципеле и, неизбјежан модни детаљ, кравату (Наше, а свјетско).

Први јахач дошао је завадити људе који никада у повијести овог краја нису били завађени. Трали су их са свих страна, а најсвјежији примјер је скорашња агресија на БиХ, када су ови људи остали јединствени, бранећи сјеверне капије заједничке, цјеловите, јединствене, суверене Босне и Херцеговине. Домовине свих домољуба, ма како се звали, крстили или клањали. Ти народи нису били завађени ни ратне '93. године, у највећем јеку агресије на БиХ и Хрватску, када су усијане главе до јучер пријатељски настројене сусједе, суборце, људе окренули једне против других у Херцеговини и средњој Босни. Тада су људи равне Посавине, као и увијек до сада, остали хладне и разборите главе и рекли да зло не долази од нас, него са истока. И такво јединство их је и одржало на овим просторима, јер Посавац не може живјети у брдима и на камену!

Ти људи су остали јединствени, без обзира којој политичкој опцији или странци припадали, и када се враћало у Брчко и околицу, када се формирао Брчко дистрикт БиХ, његова прва мултиетничка власт и све наредне. Наравно, политика као и сам живот увијек носи неке зачкољице и „проблеме“, али су рјешења врло брзо изналажена и једноставно и сигурно се живјело, радило, сурађивало. Први јахач је цијело вријеме вребао и покушавао завадити још увијек незавађене, али му није успјело, јер су код ових људи људскост и доброта, љубав према ближњем, врлине, а не мане.

Први јахач је покушао напасти наш Свијет, којег ми зовемо Босна и Херцеговина, 2001. године цртајући својим пером некакву самоуправу, као неки обећани свијет нашим сусједима, али су тада хладне разборите главе посавске припиле криж уз срца своја и осујетиле пропаст нашег свијета, који се зове Босна и Херцеговина. Данас, Први јахач на своме бијелом коњу, обилази своје сусједе, „пријатеље“, тражи савезнике у неком Хрватском сабору, да успостави међукантонално вијеће, међуопћинско вијеће, међудиопћинско вијеће, међудистриктно вијеће, грумен будуће „обећане земље“, која ће се звати „трећи ентитет“, „самоуправа“ или како већ, овисно о маштовитости Првога јахача.

И назват ће га именима свакаквим, само не оним правим и искреним. Јер, БиХ је и изван кантона, опћина, дистрикта. Смије ли се и може ли се тамо. А хоћемо једнакост и равноправност у БиХ. И сјетих се, опет, Одлука Уставнога суда БиХ о конститутивности народа у БиХ. Заборавља Јахач, или можда зна, да само одабрани могу бити перјанице рода свога!

Први јахач сије раздор међу људима, говорећи да је неко бољи, већи, легитимнији. За друге каже да су „мизерни“, „мали“, да су продате душе „безбожницима“, што воле, ко бива, црвену или зелену боју. Неке је Посавце Први јахач већ затровао својим идејама о „Нама“, као првим, највећим, најјачим, чистим, оригиналним. Они што припадају „црвенољупцима“ нису прави „Ми“, издајници су нашег рода и соја, и не требате дозволити да они „владају“, јер само ви имате легитимно право на то. Затрованих је, за сада, мало.

А ја молим своје суграђане, Посавце, да не вјерују Првом јахачу апокалипсе, јер представља једно зло, и његова је улога да заведе људе и наведе их једне против других, а све зарад властитог интереса и похлепе. Први јахач ради само за себе! Будите, као и увијек до сада разборити, мудри, одуприте се манипулацији и страховима о нестанку. Јер Први јахач ради само због властитих политичких и финанцијских интереса. Да смо живјели другачије од оног како живимо сада, до доласка Првог јахача, не би нас ни било на овим просторима. Прихватање њега као таквога значи почетак краја. Да би спријечили најгоре, уништите га, истим оним луком, којим он жели уништити Вас.


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.