Правим

kutak / 10. септембар 2012

Правим, правим, правим, правим свој дан од пијеска и правим чуда и осмијехе за своју машту да преживи дан. Правим од суза радости и од жеља срећу. Правим свијет за живот у тишини, за живот у бојама и правим за себе и за нас, за све ко год зађе у мали кутак свемира да потражи предах. 

 

 

Правим, правим, правим, правим покрет од стајања, љубав од надања, себе од престанка и новог рађања. Правим ломове и нове почетке, младост од старости, љето од зиме без снијега, пахуље од кајања, снијег од растанка, бијелу зиму од сањања.

 

Мислим на шуме и бријегове и слонове и орлове, мислим на летове и падове, устајање и кретање. Мислим на мишљење и како тешко пада што мислиш о мишљењу када не желиш да мислиш о било чему. Па настављам низ и путујем у бескрај и срећем створења, ликове и бајке, срећем путнике, сапутнике, нула непријатеља, много пријатеља, још више самоће и понеког тебе.

 

У бескрају потонем у превелике дубине, па схватим да дишем и тамо доље, гдје је туга гушћа од среће, да дишем и живим и не престајем. Угледам небо, зазовем птице, вуку ме у бескрај сунца и плаветнила висина, и све бива наопако, срећа се прогушћа, туга разриједи, све се измјеша па понови па опет употријеби. Све се зове исто, и све има своје име и никоме није стало чија је заслуга рођење, чија кривица живот, чији је страх смрт. Угледам једну мрву, тек рођену, која жели да постане див, која расте и протеже се и криви врат и руке да досегне све што јој измиче. Она звучи као да вјерује, као да зна како се дивом постаје, како се расте најбоље, како се бити мрва престаје. Ја јој вјерујем, а њој није битно. Ова мрва зна да тјера своје.

 

Правим, правим, правим, правим путеве од свиле, и доста, доста мјехурића, да се нађу када нека од бајки запријети да постане досада. Правим кораке и облаке и маштања и праштања, правим чуда кажем опет, али ко види понијеће, ко је слијеп, одољет ће. Много тога правим и бит ће у изобиљу, и све ће да се дијели и све ће да се прода за пар топлина срца и пар трептаја од сањања.


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.