Поворка поноса и нови босански јунаци

Година је 2019. Сарајевом маршира група људи која би другима да ускрати право на постојање, право на слободу. Мислила сам изигнорисати. Мислила сам цијелу ову ствар изигнорисати, просто стога јер ми је апсурдно да се о овоме уопште мора причати.

Angie Em / 07. септембар 2019

Јесам, мислила сам изигнорисати, али нисам могла занемарити све те људске животе који су ових дана под лупом, којима се пријети, којима се забрањује да буду оно што јесу. Ове ријечи можда ништа не значе али ја као људско биће нисам могла изигнорисати. У оном тренутку када сам видјела демонстранте како марширају замислила сам како бих се то осјећала тренутно нападнута са свих страна, без да сам икоме ишта урадила.

Демонстранти се љуте јер им ЛГБТИ особе као угрожавају право на породицу. Не разумијем. Хоће ми неко објаснити како? Али да буде смислено, молим вас. Јер, да се разумијемо:

  1. „Породица је брак између мушкарца и жене и они се морају размножавати како би се одржао опстанак и педери нам угрожавају опстанак нације“ не пије воде, прије свега, јер је педера увијек било и биће, у отприлике истом постотку. Уосталом, како сте и сами паметно примијетили, то је мањина која се НЕ размножава. Хајмо даље. (Уколико вам је тако стало до повећања наталитета, погледајте друге факторе који су у овом специфичном контексту криви за то и бујрум на улице да се они промијене. Јер, да се разумијемо, ту се ради о стварима на које социјалне политике МОГУ утјецати. За разлику од педера. Њих пустите на миру).
  2. „Наша дјеца ће да гледају педере па ће и они постати педери“ – не, то не функционише тако. Педер или јеси или ниси и хајд' здраво. А и да није тако, да у овој тврдњи има и зрно истине, зашто мислите да вашој дјеци изгледа привлачније бити педер од алтернатива које им пружате? Чега се то бојите? Тобе јараби.

Дакле, то да педери угрожавају нацију је апсурд да већега нема. Видјех неко дијете носи транспарент „Подршка биолошком опстанку“ и помислих да сам у стрипу Алана Форда. Па, мајку му, како се то даје подршка биолошком опстанку? Мени на ум пада само један, у ком случају, браћо и ахбаби, нисте баш тај транспарент требали дати једанаестогодишњаку. Или вам је то у реду? Или да нећете можда да тјерате педере да се размножавају? Тобе јараби. Или да нећете можда да тјерате све нас који из овог или оног разлога немамо дјецу да се размножавамо, да се тако романтично изразим? Да нам нећете ви можда и издржавати дјецу?

Транспарент о убијеној дјеци? Дно дна. Како вас није срамота? Какве везе има Поворка са убијеном дјецом? (О наталитету сам вам већ објаснила, нећемо даље о томе). Стид да вас буде да ту дјецу користите у овакве сврхе, нешто што би било коме са моралима и вриједностима требало бити свето, живот дјетета који је прекинут на најнасилнији, најстрашнији начин. Али не ради се овдје о животу, зар не? Овдје се ради, прије свега, о томе да се ви осјећате угрожено. И то разумијем. Када се види нешто што је особи непознато, што се не разумије, биолошки је порив да се томе опире, да се то третира као опасност. То је једноставно тако на нивоу оних примитивнијих структура мозга, природна реакција. Али, човјек је дошао на много виши ниво дјеловања од тога да реагује на прву. Тако да, ако се сусретне са нечим непознатим, човјек се едукује, научи више да би могао да разумије, да процијени да ли та појава о којој прије није знао представља опасност. Е, то је сљедећи корак, маните се маршева и бесједа.

Ево, да помогнем:

  1. Не, не залажу се педери за права педофила, зоофила, некрофила и иних. Не ради се о томе и жалосно је исто тако цијелу причу сводити на секс. Али, уколико о сексу већ причамо, разлика је ОГРОМНА. Разлика је у вољи свих укључених страна, а као што знамо (или ћемо тек научити), дјеца, животиње и мртваци за сексуални чин НЕ МОГУ дати пристанак. Тако, да закључимо: особа која пореди педере са педофилима, зоофилима, некрофилима и сличним не схвата битност пристанка обје стране на сексуални однос. Тако да, особа која пореди педере са педофилима, зоофилима, некрофилима и сличним је потенцијални силоватељ.
  2. Не излазе педери на улицу да намећу свој стил живота. Излазе да би вам показали, прије свега да постоје, а онда и то да улице припадају и њима исто тако као и вама. Излазе да натјерају и вас и мене да размислимо о овим стварима, да промислимо и погледамо у каквом то друштву живимо.  

Е, онда, још на брзину:

  1. Света вам дјеца, за њих живите, а на њих уопште не гледате као на људска бића него као на својину
  2. Света вам дјеца, за њих живите, а убијете их од батина
  3. Света вам дјеца, за њих живите, а не борите се за права породиља
  4. Света вам дјеца, за њих живите, а одрекли бисте их се да су којим случајем ЛГБТИ

И да, „Без породице и брака нема Босне ни нових јунака!“ Браво, коначно да се негдје сложимо! И ја сам за то да се педерима омогући право на брак! Браво ахбаби, пријатељи, браћо, кумови, како прогресивно од вас!

Оно што сам видјела данас је срамота. Пароле произашле из застарјелих националистичких реторика особа које би другом и другачијем забранили да живе. Груби сте, браћо и сестре, неизмјерно груби. Ја схватам да вас је таквима направило ово окружење, да ту стварно пријети опасност и од ближњег, тако да се ријетко ко баш и осјећа сигурним. Али неће вам педери ништа, то вам потписујем. Неће вам угрозити никакво право на „породицу као основну ћелију друштва“ (што мени више смисла има да је појединац, али, ето, видите, и то вам пуштам), неће вам дјецу претворити у педере, неће на поворци шетати на повоцима и са садо-мазо опремом коју сте ви замислили у поквареној машти, већ ће изаћи да кажу: „Ту смо“. И знате шта? Свака њима част. Свака им част да изађу усред оволике хајке, свака им част на храбрости, на досљедности, на вољи да устану против репресије, против тлачења. Уколико сте, браћо, тражили нове босанске јунаке, имам за вас добру вијест. Сутра ће поносно прошетати градом.


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.