Нисам лијеп, ал сам зато глуп

konfuzije / 07. јануар 2011

Констатација је којом се мозе окитити барем 3 654 329 становника насе земље. Има заиста и оних лијепих, њих ријетко видјате у граду, али их зато има на телевизији, интернету, а мозете их пронаци и у градовима неких удаљених земаља. Лијепих нема пуно, али има оних који то мисле да су. Ових других(глупих) је много висе, на њих налетис цим изадјес преко врата, а богме цесто и када погледас у огледало...мени се то десило :) Фасцинира ме цињеница колико су људи пуни себе...сви...бас сви. Сви смо посебни, сви смо незамјењиви...сви смо лијепи и превазни. А нигјде нас...фукаре опасане границама властите глупости.

Није овдје поента да ли си физицки лијеп или лијепа, вазна је дусевна и интелектуална љепота...а таквих је мало. Мислим на оне за које би се могло реци да то посједују. Они су ендемска врста...посебни, али у насем слуцају незастицени.

Погледај факултете, радна мјеста, пријатеље...они се поносе заврсеним факултетима, на радним мјестима се лактају титуалама...мозда би боље било реци титулају се титулама...но теско би ме схватили. Ја сам Проф. др. мр.грз. бдф. гро. инг.  Кен Кецхиговицх. Лјуди редају титуле прије свога имена, истицу их и изговарају јасније него своје име, као да су вазније, име ставе на крај...посљедње!

У свемиру...али и у насој околини...мислим на ЕУ...свемирци и људи се дице достигнуцима, не алатима. Факултет је алат којим откривас, истразујес и на крају додјес до неког достигнуца...но у насој земљи...једном примитивцу је факултет достигнуце. Мислим, цуј мислим, сигуран сам да у другим земљама људи се баве науцним радом...ЦЕРН...Бозија цестица...ЕСА...НАСА...ИБМ...и сл. Лјуди сударају атоме и у времену заустављају остатке, открију и цекају...други то потврде, слозе се и истакну. Онда ти се обрате, ти објавис своје открице и ето га...достигнуце...има циме да се дицис јер си посебан...само си ти то открио. Код нас, достигнуце је када...уцис.

Уци гдје год стигнес.


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.