Неки нови клинци

Buka / 06. септембар 2010

Босна у 21-ом веку...Век прогреса и процвата људских вредности...Назалост то не мозе да буде даље од реалности... Уместо времена у којем људи добијају прилике према лицним квалитетима и способностима имамо време у којем се прилика добија према везама и странацким картицама. Оно сто јос висе забрињава је све веци број младих који улазе у странке и невладине организације. Тако успевају да од малих ногу добију детаљну обуку у пољима супље прице , лепљења плаката , дељења странацких бедзева и прављења пројеката који остају мртво слово на папиру... Медјутим то није највеци проблем који имамо. Застрасујуце је то сто це данасњи омладинци тих странака да за неких десетак година постану водје насег друства(директори фирми , посланици па цак и министри) , а онда нека нам је Бог на помоци свима.
Ако се то апокалиптицно предвидјање оствари имацемо дрзавне лидере који це покусати да промене свет пројектима попут имплементације јавних ц-а у свакодневницу младих Босанаца , семинарима на тему : Како направити тост итд и појављивањима на локалним телевизијама у којима попут папагаја сви понављају једне те исте идеје о могуцностима прогреса које су и њихови оцеви вероватно спомињали 20 година раније(а то има особину да иде са кољена на кољено па тако цемо вероватно цукунунуке данасњих владара слусати како обецавају нову лансирну рампу као сто њихови предаци сада обецавају метрое и трамваје) .
Гледање локалних телевизија или цитање локалних новина на којима су појаве тих будуцих лидера поред тренутног заглупљења, благе несвестице и привремене неверице изазива код сваког нормалног необјасњиву али јасну зељу да се склони у планине и цува овце. Тузна цињеница кроз историју ових простора је сто овде на поврсину никада није избијала интелигенција вец циста упорност и зеља за владањем медиокритета. Док сваки нормалан цовек гледа своја посла дотицни профил људи се попут термита улазе у поре система и одатле за разлику од вецине осталих стетоцина не мозе да отера димом и слицним тактикама. Сто је најтузније огроман број интелигентних средњосколаца и студената не зели да има никакве везе са тим пословима и док се то промени са посланицких говорница цемо углавном моци да цујемо само глупости од којих сваког нормалног цовека мозе само да заболи мозак...


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.