Не знам!

Microsoft @ Outlook.com / 20. септембар 2012

Питате се заштно је наслов овог поста не знам? Сада ћу Вам објаснити. Овај текст пишем у вези политике и младих. Наиме, имам 18 година, уписао сам факултет, избори долазе, треба гласати, али за кога? Знам да не треба гласати за СНСД, али да ли треба гласати за опозицију? Искрено, не знам ни ко је опозиција. Да ли треба гласати за оне тзв. "ундердогс"? Не знам!

Политика је нешто страно за мене, али како ја или било који млад човјек да промјени власт, ако ми не знамо ко се с чим бави, јер једино што је нама у овим главама нашим познато јесте, ПОЛИТИЧАР = ЛОПОВ. И сада, да ли уопште треба узаћи на гласање? Ми не изађемо, власт остаје иста, стање постаје горе, то је сигурно, или ми гласамо, али онако... безвезе, само заокружимо нешто. Како да вјерујемо икоме, када сви лажу? Како да се надамо бољем сутра када су сви корумпирани? Моји родитељи се суде са Центром за Социјални рад већ пар година око бараке, еј, бараке. И ми имамо право на ту бараку, али не можемо је добити. Јер је све корумпирамо. Почевши од полиције, па преко суда, до свих осталих могућих грана у овој држави. Па добро, не може се ни назвати државом. Како ја да препознам ко је ту поштен? Како ја да препознам ко ће нам обећати нешто, па то и испнуити? Како ја да се надам нечему? Не знам! Али знам да је и народ покварен. Реците ми, шта је то што би млади требали радити? Да оснујемо можда своју политичку парију? Странка Кокуза и Баксуза (СКБ), али онда бисмо били скоро као и они. Или можда да протестујемо као луђаци, а то вјероватно неће уродити плодом. Можда да дигнемо пуч? 

Толико питања, а одговора нигдје на видику. Као што би мој наставник математике из основне школе рекао: "Нисам паметан." - како и да будем? 

Ко зна, нека каже! Ја ћу га слушати... али ево само једна слика, слика које ће показати да је ова квази држава пропаст тешка: хттп://.фронтал.ба/имагес/сенка/сенка_2/Избори_у_БиХ_инфографика_Финал.јпг

Реците шта би ми требали да радимо, сем што испијамо кафе по кафићима.

Ратко


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.