Милорад вас посматра

Erzsebet / 18. јануар 2011
Година је 2022., мјесец септембар. Милорад Д. те посматра.

Тако гласи парола с плаката који свака кућа у Републици Српској има. Такође, тај плакат објешен је у свим фирмама, на главним трговима и на свим важним мјестима у овој прелијепој творевини. Сваки од тих домова, било чланова партије, било пролова, посједује телекран.
То је справа помоћу које Министарство мира[1] објављује све информације везане за ратна и поратна подручја, те све непријатеље Републике Српске. Нјиме руководи Рајко В. Телекран се не може искључити, тако да у паузама између вијести свира војна музика и објављују се хвалоспјеви Републици Српској. Понекад Министарство истине[2] издаје своја саопштења о евентуалним издајницима и непријатељима, а понекад Министарство обиља[3] извјештава о успјешној привреди Републике Српске, изграђеним аеродромима, повезаности са цијелим свијетом, изградњи главног града Републике, упјешним студентима, аутопутевима, производњи, повећању стандарда и сл. Телекран такође има мини камеру која снима покрет сваког члана Партије, али однедавно и сваког прола.
Пролови су грађани који нису чланови Партије, него обични смртници, а њима је главна занимација ишчекивање кад ће, захваљујући Милораду Д., бити готов аутопут Бања Лука – Градишка, требињски аеродром или неки други капитални пројекат који је у току задњих тридесет година. Пролови понекад играју лутрију, од које 70% зараде иде Партији и њеним пројектима, 30% у Министарство мира, које води Рајко В.
За информације које упијају пролови, задужено је Министарство обиља. Сваки дан, тачно у 19,30х, поред редовних информација на телекрану, ПТПЦ емитује информације о цијелој политичкој и привредној сцени Републике. Константно повећавање стандарда узрокује сталан прилив капитала из других земаља са сличним уређењем. Производња се из године у годину, из мјесеца у мјесец, повећава, штампају се нове књиге, народ у РС-у има више хране, више цигарета, више сокова, и осталих намирница потребних за живот. Иако је прошле седмице народ примао 30 грама чоколаде, ове седмице ће, захваљујући Милораду Д. и његовом мудром вођењу политике, грађани примити цијелих 20 грама чоколаде. Следовање цигарета ће бити повећано на двије кутије мјесечно. Велика је мудрост Милорада Д.
«Ако има наде, она је у пролима.» – то је тврдња коју је прије неколико година изрекао Драгомир Б.
Господин Драгомир Б. је један од некадашњих непријатеља Партије. Иако је изричито забрањено водити дневник, размишљати и протуријечити Партији, Драгомир Б. је то константно радио у Сусједној Републици, гдје се неколико пута негативно изразио у њиховим медијима. Телекран је сваки Драгомиров покрет уредно биљежио, али му је Партија допуштала одређену слободу, у циљу да види докле је Драгомир спреман ићи. У својим изјавама, Драгомир Б. се залагао за слободу говора, слободу мишљења, либерално тржиште, правду у свим порама друштва, био је против пљачке државне имовине и за транспарентније трошење новца. И једног дана, управо у јеку Драгомирових оптужби на рачун Партије, неко му покуца на врата и рече, «Драгомире, ви сте мртав човјек». Отада Драгомир Б. пролази кроз фазу рехабилитације, тј. лијечења. Једном давно, прикључио се издајничком покрету званом НСП, који води Здравко К. Иако је Здравко К. посљедњих двадесет година у политици Републике Српске, никад нико није био тако омражен међу члановима Партије као он. У немогућности да нашкоди њему и његовим блиским колегама, Милорад Д. је све учинио како би и сваки траг на Здравка К. замео, те је чланове Партије и пролове, онемогућио да се информишу о овом човјеку и његовом покрету. Директно је утјецао на републичку ТВ станицу, најтиражније новине су постале његове, радио као да није ни постојао, а једини трагови ове велеиздаје су се могли наћи у Сусједној Републици.
Рехабилитација је трајала дуго и била је веома тешка. Драгомир Б. је сваким даном морао преживљавати разне голготе, све у циљу изљечења. Особно, Небојша Р., за којег је једном посмислио да је такођер непријатељ Партије, га је лијечио и увјеравао да љубав према Милораду Д. не може замијенити ниједна друга љубав, ниједна жена, ниједно људско или животињско створење, чак ништа материјално. «Лјубав према Милораду Д. је вјечна», понављао би мудро и смирено, док би у руци држао полугу за набијање струјног напона, а Драгомир Б. је сједио на електричној столици. «А вјечна је и Партија, све остало је пролазна категорија», то му је била једна од омиљених опаски. «Немој мислити, Драгомире, да ћеш се извући», понављао би до касно у ноћ (или у дан, Драгомир није више имао осјећај за вријеме), у просторијама Министарства љубави[4], које је управо било задужено за опоравак болесних.
Тако се Драгомир Б. на крају и излијечио. Почео је да се залаже за све вриједности Партије, постао је одан Републици Српској и њиховим духовним вођама, чланове Уже Партије је поштовао, а осјећао је и велику љубав према Милораду Д. Медији из Сусједне Републике су још једном побијеђени, а Република Српска оснажена. Наде више није било ни у пролима, нити у било чему другом, јер Партија је вјечна и нада сваког зломислитеља[5] ће бити нетом угашена, јер ће их неко пријавити, било то њихова дјеца или други чланови Уже и Шире Партије. И сви ће завршити као Драгомир Б., са потпуно опраним мозгом и без размишљања ће прихватати сваку партијску доктрину. Производња ће настављати да расте, а грађани ће из дана у дан живјети боље. Сусједна Република ће прогласити капитулацију једног дана, ако је РС прије тога не освоји кад јој буде одговарало. Једино ће добромислени[6] остати, а таквима ће се сматрати и они излијечени. Министарства истине, љубави, мира, науке[7] и обиља ће наставити објављивати своје прогласе преко телекрана, а Милорад Д. ће живјети вјечно. У документима ће писати да је он творац, одржаватељ и будућност Републике. Нико то неће моћи измијенити, јер ће сви други докази нестати, односно «биће поправљени»[8].
_____________________________________________________________________

 

[1] Министарство мира се бави свим ратовима у којима је Република Српска побиједила и оставила снажан дојам у свјетској историји. Ово министарство дневно даје своје извјештаје о новим непријатељима Републике, с посебним обазирањем на Сусједну Републику, која је историјски непријатељ Републике Српске.
[2] Министарство истине је задужено за «поправљање и допуњавање» све документације, новинских извјештаја, тв архива и свих осталих писаних и усмених свједока времена, а у циљу истинитог информисања грађана. Ово министарство углавном управља телекранима и републичком тв станицом, а друг Жељко К. је мозак овог дијела система.
[3] Министарство обиља је задужено за опоравак привреде и свих њених елемената, од туризма, до производње и тешке индустрије. Оно преко телекрана и ПТПЦ-а објављује мјесечно прекорачење норми, захваљујући притом Милораду Д. и његовом преданом раду на будућности РС-а.
[4] Ово министарство је задужено за политичку рехабилитацију својих противника, те за исправљање сваке зле мисли према Партији.
[5] Зломислитељ – Политички неподобна индивидуа
[6] Добромислитељ – Политички подобна индивидуа и борац за Партију и правду
[7] Министарство науке константно ради на проналажењу горштачког ткива, како би га убризгали Милораду Д. Ово откриће је вјероватно на прагу, тако да ће, према информацијама овог министарства, Велики Вођа Милорад постати горштак и живјети вјечно.
[8] Никада се не може рећи да нешто треба бити поправљено, него само дорађено, испуњено до краја и сл., јер Партија је непогрешива и њене грешке су немогуће.

Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.