Како да пасивно знање енглеског активирам у што краћем року?

За тако нешто нису потребни уджбеници, није потребно да декламујете глагол то бе у садашњем времену, да доследно додајете наставак – (е)с на треће лице једнине глагола у Пресент Симпле ли да разликујете придев од прилога.

Милена / 10. јануар 2019
Професор енглеског који разуме процес учења знаће како да за релативно кратко време активира Ваше пасивно знање и то ће довести до флуентности у говору. За тако нешто нису потребни уджбеници, није потребно да декламујете глагол то бе у садашњем времену, да доследно додајете наставак – (е)с на треће лице једнине глагола у Пресент Симпле ли да разликујете придев од прилога. То је важно, али не за оног ко нема флуентности у говору ни у основној комуникацији.
 
Корак И - Разбијање "митова" у вези са учењем језика (Не, није потребан таленат за језике да бисте имали функционално знање језика). Усвајање делотворних метода, техника учења и става према учењу (Не, није потребно да свакодневно сатима учите језик. Учење не сме да буде неугодно)
 
Требало би најпре да активирате (аутоматизујете) речи и фразе које знате шта значе и које препознајете. Остатак Списка и Листе се учи кроз одабрани радни материјал. 
 
Корак ИИИ - Кратки актуелни и занимљиви текстови преко којих ћете усвајати најпотребније речи и фразе (Нема експлицитне граматике, одмах причате о тексту/препричавате га ( Пример текста ) Учите да возите бицикл тако што га ВОЗИТЕ, а не тако што учите О БИЦИКЛУ. Тако је и са језиком. Парадоксално, што год се мање инсистира на тачности говора, то ученик тачније говори (задовољан својим комуникативним вештинама које уливају ново самопоуздање). "Полирање" се ради након завршених основних радова.
 
Корак ИВ - Проширивање вокабулара и језичких конструкција преко текстова намењених онима којима је енглески језик матерњи. 
 

Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.