Још један говор пун мржње

mungos / 08. септембар 2012

Још један говор пун мржње ћете почети дефинитивно псовком на националној основи.
Још један говор пун мржње ћете пропратити пљувањем на сваку могућу светковину и сваку могућу успомену на најмилије.
Још један говор пун мржње ћете пропратити каменовањем или још горе лажним оптужбама.
И иако вам је у оставштину дао Вук Караџић реченицу ''Читај како пише'' ви ћете се трудити да што више одступате од чињеница које су вам написане или ћете у најбољем случају за свој говор само избацивати чињенице које вам не требају.
У моментима изговарања ви нећете гледати на посљедице које стварате, ви нећете гледат на бол коју наносите. Ваш говор ће једноставно имати улогу да вама обезбиједи бољи статус у заједници којој ви говорите. Он ће вама дати статус, име и титулу зависно о томе колико ћете га хардцоре написати или пак измслити.
И да, најважнија ствар нагласите сваку увреду коју ћете упутити, и сваки могућу лаж три пута поновите да се људи навикну на њу и да је прихвате као истину.

Господо један говор пун мржње ће изазвати још више мржње, господо још један говор пун мржње ће повући таквих пет.Не будите изненађени ако убрзо вама у сусрет дође један такав, или пак ако такав један чујете а не тиче се вас. Главно оружје наших политичара су управо овакви говори, а главни кривци за овакво стање смо ми који као мишеви пратимо звук свирале који свира управо овакву пјесму.Ово је говор пун мржње. Ово је управо један такав. Говор против оних који говоре тако. Али мој говор пун мржње нема довољан кураж и нема довољну јачину да опсује и да попљује све што је вриједно. На крају крајева немам образа да тако нешто напишем.

И да,још један говор пун мржње ће вам засметати, и колико год ја знао о њима не могу вам рећи како да реагујете на њега.


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.