Издвајам

Блог #Аргумент, www.битовик.орг.рс

Argument / 13. септембар 2021

Блог #Аргумент

Пише: Слободан Мартиновић

Издвајам

Свака част Нолету као спортисти, ово национално разочарење што није освојио још један гренд слем је бесмислено, док је килограм парадајза 150 динара. То што воће и поврће можеш само да гледаш у супермаркетима а не можеш да га купиш није за овај народ разочарење.

Што Оља не приказа бачене сузавце на Цетињане, него само запаљене гуме.

После расправе Ћуте и Марије у Утиску, све личи да је Ћута манипулатор.

Мишљење Петра Божовића, о дешавањима на Цетињу у Утиску, је још једно у низу београдских Црногораца, који би да Црна Гора не постоји. Само је недостајао Матија Бећковић. Таман хтедох да похвалим Марију и декана Шумарског факултета кад и они почеше да доказују да су Црногорци Срби. Никако људи да схвате да сваки појединац има право да се изјасни о свом идентитету.

Лепо је Марија објаснила, нису их звали на Еколошки устанак, Зеленовић је нешто преговарао у Бриселу. Шта је Ћута радио?

Колико су само међународне организације уложиле новца у еколошке организације цивилног друштва и мреже, да је данас требала да постоји јака еколошка платформа са које би се деловало. Овако еколошке теме се разводњавају између аутентичних и подметнутих актера. Где су сада Архус центри за заштиту живототне средине, који су требали да раде са циљним групама на едукацији, на коју је уложено доста новца.

Удави се Не давимо Београд у сопственој глупости. Свесно, несвесно, саботажом, неспособношћу, шта ли већ, најзначајнија тема у Србији, екологија се обесмишљава. Од кога, време ће показати.

Сељак се сети екологије тек када му багер дође испред куће, до тада ништа. И са таквима да дигнеш устанак. А када секу шуму не пријављују и ћуте када некога виде да је у зијану. Толико о њиховој свести о екологији.

Центар за истраживање у политици Аргумент

www.битовик.орг.рс


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.