Хот! Хот!

шvorc / 06. август 2012

Једно што је Хот! у овом је температура која нас немилосрдно пржи напољу. Сорр.

Него: Јао, никако да наставим са блоговањем, а задивљена сам бројем публике! Хвалааа <3

Не смијем да заборавим да Вам испричам о манифестацији коју недавно посјетих. Златне руке Поткозарја/Приједор. Упознах много дивних жена, које се баве ручним радом! Изложба је била на главном тргу у Приједору, и како стигох касно, није била нешто посјећена. Наиме, како сам сазнала из неформалног разговора с тетама, ништа нису продале...”слабо”...”нема народ пара”...а дивних сам примјера видјела. Него питам се ја, коме је стало до ручног рада данас?! Осим мени...и још пар људи које знам. Пих. Лјепше то све ручно рађено, него фцкнг кинеско, не? 

Златне руке Поткозарја су се дотакле и хране, афкорс. Послије изложбе заказана нам је била вечера на једном сеоском имању. Ту имамо и презентацију слофоод.цом мреже, која је бт генијална (о том још некад у будућности). Домаћин нам је био Радановић (заборавих име од ракије коју нам је сервирао). Тај човјек прави тако добру шљиву од шљива из својих воћњака. Наводно, кад пече ракију сам је са женом коју обожава, па је зато ракија тако добра. Ја му вјерујем, јер тако и изгледају. Поведем ја две ”фенси” другарице, не знајући гдје идемо. Скупило се село, нешто локалних призвођача хране и нешто пријатеља пројекта, тражила се столица више...Упознах Славицу, дивна жена из Петровог Гаја. Позната је по том што прави Тучени сир. Има две краве и прави кајмак и сир за један локални ресторан...једна крава стеона па нема млијека, па не може стићи с једном кравом све наруџбе обезбједити...Размишљам да нађем спонзора за Славичину нову краву, па ако имате неких приједлога јавите. Треба нам 1800 КМ, кажу толико је крава.

Било нам је ДИВНО! Хармоника, бубањ, чорба од срндаћа, уштипци, сир, кајмак, хурмашице, шапе, вишњевача, мушка вода (да да нека специјална вода са извора за мушкарце, ако неком треба јавите), љубазни домаћини, још љубазнији организатори...ододлично! 

Бт, 10тог је још једна гастро манифестација у Приједору, па ћу Вам јавити како је било, јер ја идем!

Онда ћу на море, па се чујемо кад дођем :) јер имам гомилу нових идеја у реализацији које желим да подјелим с вама :)

п.с. за адимна: мало ми једна слика по тексту...и које су димензије да је спакујем да ми је формат не кропује? Хвала!

 


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.