Броадwаy: Царолија мјузикла "Wицкед"

"Wицкед" је мјузикл који је прије неколико дана (12. децембра) одигран на Броадwаyу у њујорском Герсхwин Тхеатру.

Sanela Gojak / 15. децембар 2018

Ријец је о двосатном мјузиклу који доноси прицу о злој вјестици са Запада, и наравно, доброј вјестици са Сјевера из познатог дјела "Царобњак из Оза" која је исприцана на један сасвим другацији нацин испреплицуци се кроз љубав и мрзњу.

“Wицкед” је невјероватан спој пјесме и плеса уз саврсену сцнографију и костимографију, те музику коју потписује Степхен Сцхwартз и повремено комицне дијалозе које публика из препуног Герсхwина поздравља смијехом.

На неки нацин гледатељ измедју два цина побјегне из реалног свијета хтио то или не. Царолија са сцене једноставно “узима” гледатеље недајуци им простора да размисља о било цему са стране.

У ансамблу се појављује несто висе од 30-ак глумаца. Поред главних улога које носе Јессица Воск (Елпхаба) и Катие Росе Цларке (Галинда), те Рyан МцЦартан (Фиyеро), издвојицемо имена јос неких актера: Јеннy Флоркоwски, Јамие Јацксон, Јессе ЈП Јохнсон, Иоана Алфонсо, Ларкин Боган итд. Сјајна Елпхаба, односно Јессица Воск са својом фантастицном бојом гласа сваки пут измами одусевљење гледатељства.

Није никаква новост да су мјузикли на Броадwаyу изузетно популарни и посјецени, те да се унапријед морају резервисати улазнице иако се годинама на репертоару налазе “Краљ лавова”, “Фантом из опере”, “Wицкед” итд. који годисње од продаје улазница зараде неколико милијарди долара. 

 


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.