Бизнис план-Бусинесс План или Бизнис план(Бусинесс План)

Bilmez / 26. август 2012

Некад сам страшан идиот да бих сам себе избрисао из пријатеља на ФБ. Но, то сада није ни битно. Ових послијератних година нас бомбардују свакојаким насловима и пресеравањима о неким  пројектима, о будућности с малим предузећима, о бизнис плановима, о... ма о свему што није Југословенско, него нешто Америчко, или дјелимично Еуропско. Пробао сам и ја да садим те гљиве, али једноставно угину, не успију на овом тлу. Не паше им политичка клима и опћедруштвени амбијент. Сваки бизнис план се своди на то како некоме извући паре које нема. И тако нас Амери наговарају да пишамо уз вјетар, пливамо узводно и заустављамо вјетрењаче. Но, није све тако црно. Ја сам као препознао неку прилику, имам идеју, јос само да нађем какву будалу која ће да уложи добар капитал, а ја добру вољу, и тако постанемо партнери или ти га ортаци. Чак сам расположен и за јавно-приватно партнерство. Куку мене. Сваким даном све више сусрећем људе упитног психичког здравља. Даве и себе и све око себе, да Бог сачува. Статистике показују да је 999% становништва лудо до бола, а њих 998% одбија да потражи стручну помоћ у лијечењу. Не фали зарез, да, 999% је начисто лудо. Као што се може и наслутити, мој бизнис план обухвата изградњу и финансијско управљање једном од највећих и најмодернијих и нај нај лудница на балкану, па и шире. Поента је у исисавању буџетских средстава из фонда за здравствено осигурање, а послије и пензионог фонда. Била би ту два одјељења: прво и веће би се односило на покушаје рехабилитације које би финансирао ЗЗО, а друго одјељење би било за оне што су дошли да умру и њега би финансирао завод за ПИО. Као што раније рекох, бизнис план нам говори како извући од некога новац којега нема. Ех овдје је за нијансу другачија ствар. Ријеч је о турбо исисавању средстава из еуропских кредитних фондова кроз наше фондове ЗЗО и ПИО. На тај начин би лудница „ПЕРСПЕКТИВА“ дошла до свјежих еуропских новчаница, што би довело за посљедицу повећање јавног дуга које директно утиче на приближавање и укључење земље у балканско-грчке интеграције. Наши политичари марљиво раде на томе, ја само желим да им „припомогнем“.

Шалу на страну, причајмо мало о ментално-рекреационим садржајима Перспективе де о о. Прво и основно је изградња хелиодрома и сауне. Због политичара, они су ипак број један. Сваки оброк би садржавао по двије таблете депрозепама и ана-а уз децилитар увозног пелинковца или влахова ради лакше пробаве тешко пробављивих ствари. Послије сваког доручка слиједи шетња кроз цвијеће, дрвеће и ограде, уз приче едукативног карактера попут Меин Кампф или Сјевернокорејски политички систем. Након ручка слиједи истресање фрустрација. Будући да смо Балканске крви, и да ништа не може без пушке, по узору на Румуњског Чаушеског, слиједи гађање птица селица из ваздушне пушке на пристојној удаљености. Ко преживи вечеру, може мирно да заспи.

Уистину, просјечном Балканцу треба три децилитра ЖАП-а и шест седатива да би нашао спокој пред спавање.

Због озбиљности и важности „пројекта“ не желим да откривам више пикантерија. Након реализације бићете детаљно обавијештени у Службеном листу ФБиХ и Службеном гласнику РС.


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.