Бицикл

Бицикл

lex1973 / 03. децембар 2018

Магла и смог ме нису спријечили да и овог јутра узјашем биц и одем на посао.

Не мислим да је то неки велики подвиг. Капу и рукавице бих носио и да идем аутом. Идући бициклом чак и добијам на времену. Не гледам гдје паркирати, мање су гужве и драго ми је кад прођем поред аутомобила који чекају зелено на семафору. То што је до посла равница олакшава ми вожњу. Потрошим једну банану или сендвич за одлазак и повратак на посао, јефтиније од дизела или бензина. Око 40 минута вожње у оба правца.

Мање возила, мање смога, логично. Зато позивам све оне који кажу да воле овај град да то и покажу. Чистог да га држе. Да воде рачуна о њему. Здрав да буде. А то могу да постигну тако што ће га мање загађивати.

Оци града, начелници општина, градоначелниче, премијеру, слободно се попните на биц и дођите на посао. Град ће вам бити захвалан. Позив важи и за јавне и приватне фирме. Поготово оне јавне! Буджет предузећа ће бити већи, радници здравији. Биће здравији и они који не могу да возе биц. Удисаће чист зрак. Зато патриоте, љубитељи овога града и душебрижници јавних предузећа узјашите бицикл и у град. Немојте да вас је стид.


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.