Безобразна побуна илити Пусс Риот скандал

Derim Hašišarević / 20. август 2012

Шта је подигло највише прашине у свијету протеклих неколико дана ?

Не , није рушење суданског авиона , није ни смрт легендарног Скота Мекензија (који је својевремено давао упутства свима онима који планирају доћ' до Сан Франциска) , нису ни ОИ !

Па шта највише диже ?! Пусс , а још кад се тој безобразној ријечи дода и ријеч риот , онда је већ и мојој баби јасно да се ради о дизању "револуције" у Русији и групи дјевојака које живе пунк , или може бит' пунк живи њих , но није то сад битно . Битно је оно што су постигле , односно оно што нису. 

Цијела планета бруји о три Рускињице које су одлучиле помолити се , додуше на неки свој начин Богородици да отјера Путина . Упале су у цркву , одсвирале своје , а убудуће ће имати много више времена за писање текстова за нове албуме , него за концерте , ал' све је то пунк .

Не вјерују баш сви да се ради о чистом пунку , неки сумњају да их подмећу силе запада (које , морам истаћи ни сам не волим) , али знам ја - пунк је то . И знам ја шта је пунк , и како боли миљу година патит' под ногама једног те истог човјека .

Реално , као једном хришћанском анархисти , каквим се сматрам не видим бољитак нити у једном предсједнику на овој нашој планети , али промјене требају , промјене годе . Ако ништа друго , онда бар да нам замјене тог човјека који некога гази годинама , ко зна , можда онај следећи буде имао удобније ђонове !?

И тако мислим и ја у Босни , тако мисли и онај у Америци , тако мисли и онај у Конгу , тако мисле и сјеверни Кореанци (али они углавном ћуте , из неких посебних разлога , који и нису за ову тему) . Тако мисле и оне , али оне мисли претварају у ријечи , а ријечи у дјела . Ја то цијеним , увијек сам знао и увијек ћу и цијенити - људе који остају досљедни себи и који оно што говоре то и раде , то и мисле , то и живе .

Сумњам да оне знају за боље , оне су се помолиле на свој начин . Не видим никако скрнављење ту , додуше нису баш морале у цркви изводити (прекратки) концерт , ал' то је њихов начин , забога ! На концу , и сама Руска Православна црква им је опростила тај чин , у шта нисам ни сумњао . Али , нису оне ни имале за циљ да угрозе цркву ...

Путин , човјек кога у медијима виђам чешће него свог предсједника (ово мало лажем , али је поприлично тачно) изгледа користи неко етра јако љепило када сједа у предсједничку (или премијерску) фотељу . Па тамо остаје веома дуго . Није проблем , дакле исти круг људи на власти , него три цуре које се моле (на пунк начин) !

Многи познати музичари су дали потпору њима трима , ал' кога брига , они нису имали довољно (знате већ чега) да то ураде - ОНЕ су имале .

ОНЕ тврде да су испуниле свој циљ . ОНЕ су своје урадиле . ОНЕ су подигле популарност свом бенду , тако да сад већ има велики број поклоника на друштвеним мрежама , али и много више прегледа на икипедији , него ли су то имале раније . ОНЕ ће изаћи за двије године , шта ће тада бити ? Појма немам , да ли ће успјети задржати популарност ? Појма немам.

Али знам шта је ПУНК , знам шта је ПОБУНА , знам шта је ОТПОР !!!

П.С. : Читам данас да им је Путин понудио помиловање , оне су одбиле ! Забога , предсједниче , једна од њих је лезбејка , док су друге двије сретно удате и већ имају дјецу ! Неукусу никад краја ! Не знам што ми је требао овај текст , ни овај блог , ни све ово , ал' ваљда мора чо'ек негдје рећ' то што мисли !


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.