Амар Туфо - Ко се то игра нашом дјецом? КОМЕНТАР

Ти наши политичари, они не виде нити желе да виде да се сваког дана ова земља празни, да је напуштају стари, млади и сви они који мисле направити нешто од свог живота и сутра подизати породицу у нормалним увјетима.

Amar Tufo / 07. јун 2019

Политичка сцена наше земље изгледа као једно раскалашно позориште или кафана у којој се сваки дан сусрећу они који диктирају законе и правила и кроје судбину овог умореног народа а ову земљу сваки дан гурају у све већу провалију. Тако смо недавно имали прилику свједочити сукобима двију политичких странака, СДА и Народа и Правде око обиљежавања вјерског празника Бајрама. Ништа не би било спорно да ове двије политичке странке нису неумјесно искористиле дјецу у својим препуцавањима поводом питања хоће ли се одмарати један или два нерадна дана поводом овог празника. 

 

И док су се лидери СДА сукобљавали са Министарством образовања, наводно бранећи дјецу и њихове родитеље који су такођер били против одлуке о једном нерадном дану, ови су их из Народа и Правде решетали читањем и посјећањем онога што пише у закону када је ријеч о слободним данима и вјерским празницима у једној години. Молим Вас лијепо, погледајте само чиме се баве наши политичари и за шта примају безобразно превисоке плате. Умјесто да сагледају ситуацију и једном почну да испуњавају силна предизборна обећања која су нам дали, они се баве и расправљају о вјерским празницима и слободним данима. 

И док се они тако препуцавају а за то плаће примају, родитељи проводе неиспаване ноћи у размишљању како своје дијете спремити сутра у школу, како га уопште спремити у школу и створити му једнаке увјете у земљи која сваким даном постаје све скупља и скупља гдје већина обичних грађана једва крај с крајем саставља. Ти наши политичари, они не виде нити желе да виде да се сваког дана ова земља празни, да је напуштају стари, млади, радно способни и високо образовани људи и сви они који мисле направити нешто од свог живота и сутра подизати породицу у нормалним увјетима а не у овој ратно хушкачкој атмосфери коју су створили политичари.

Они то не виде, они се баве глупостима умјесто да једном погледају да су села пуста, градови напуштени, фирме и фабрике погашене и уништене, школе из дана у дан празне а редови испред амбасада сваки дан све дужи и дужи од оних који су своје кофере спаковали и преко границе напустили ову земљу једном за сва времена. 

Немојте ме погрешно разумјети, у нашој земљи се већ одавно ради прековремено и ти прековремени су негдје плаћени а негдје нису јер су се послодавци осилили и на раднике гледају као некакве феудалне кметове јер мисле да радника могу платити колико они желе и да никада се нико неће поводом тога бунити. Овим чином, политичари су јасно послали поруку онима који су их бирали да их ми не занимам те да су господари над овим уморним и исцрпљеним народом и да ће још пуно воде протећ и година проћи док нас боље сунце не огрије. На нама је борити се и тражити своја права јер како се у народу каже, не може се шукаст с рогатим бост.


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.