Sara Velaga


Buka desk

15.11.2019

ДЖЕНАН КОВАЧИЋ / Са само 20 година представљао БиХ међу нобеловцима у Берлину, а сада добио стипендију

Sara Velaga

Дженан Ковачић има само 20 година. Студент је Интернационалног Бурцх универзитета, научник, иноватор. Али оно што је издвојило овог младића и ставило у заслужени фокус медијске пажње, јесте његова ауторска идеја, односно нови начин лијечења туберкулозе

Vijesti

15.11.2019

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПИСАЦА У ЗАТВОРУ / Писали и говорили истину! Данас због тога у затвору и до 10 година

Sara Velaga

Данас се обиљежава Међународни дан писаца у затвору. Овим путем се шаље позив на хитне међународне реакције како би се заштитили писци, али и новинари широм свијета, који су све чешће на мети владиних и невладиних актера, због свог рада и ангажмана.

Buka desk

13.11.2019

РС / Људи одлазе, а власт не реагује: "Иду и у Федерацију због 100% веће плате"

Sara Velaga

Тренд одласка радно способног становништва из БиХ , без обзира на ниво стручне спреме, се не смањује, а додатан проблем представља чињеница да људи одлазе са комплетним породицама.

Tema

12.11.2019

МЛАДИ / Слободан Благовчанин, активиста: Наша је обавеза радити на помирењу у овако крхком друштву

Sara Velaga

Почетак његовог активизма обиљежен је на више начина, али оно што је сасвим извјесно јесте пут који он одлучно и самоувјерено гради у активистичком свијету.

Buka desk

12.11.2019

БРАВО / Мисионарке љубави у Бањалуци: Дневно дијеле 70 оброка и помажу сиромашнима и болеснима

Sara Velaga

Онда када је најтеже, људи покажу своје право лице. Оне су показале доброту, емпатију и спремност да помогну, у овом времену препуном изазова. Дружба сестара "Мисионарке љубави" свакодневно се боре за добро у овом свијету.

Buka desk

12.11.2019

КЕНАН СУЉИЋ / Најбољи средњошколац у БиХ: Ова земља је моја љубав, а она се не издаје

Sara Velaga

Проглашен је за најбољег средњошколца у БиХ. Али осим тога, помјерио је додатно своје границе и остварио бројна достигнућа, међу којима је и ово посљедње - прва у свијету апликација за помоћ људима који пате од депресије.

Intervju

14.11.2019

ИНТЕРВЈУ / Нејра Бабић: Фали нам емпатије! Све што се не дешава нама, за нас не постоји

Sara Velaga

Шта бисте понијели са собом у коферу да сутра одлазите из БиХ? Одговор на ово питање дало је чак 627 особа, које су учествовале у анкети, на темељу које је настала представа "Једваносимсобоакаломистобо" на сцени Сарајевског ратног театра (САРТР)

Buka desk

05.11.2019

БИХ / Улажемо ли довољно у образовање? Дјеца ће најбоље показати

Sara Velaga

Имају ли дјеца у БиХ функционална знања и хоће ли резултати ПИСА тестирања бити у складу са очекивањима, видјећемо 3. децембра, када буду и званично објављени. До тада нам остаје да се бавимо квалитетом образовања, које није на завидном нивоу

Buka desk

05.11.2019

КРЕШО ПРИМОРАЦ / Прогласили га мртвим, спремили му сандук, а онда се појавио на миси задушници

Sara Velaga

Изградити мир на овим просторима, дуготрајан је и комплексан процес. Потребно је стрпљења, наде, али и спремности на опрост. Себи и другима. Најбоље то знају они који су директно учествовали у рату, а чије посљедице свакодневно живе у њима самима. 

Tema

01.11.2019

МЛАДИ / Азра Бербић, активисткиња: Потребна је храброст да се овдје остане и нешто мијења

Sara Velaga

Активизам је стил живота, најбоље ће вам то рећи они који су дугогодишњи активисти. Азра Бербић је једна од њих. Дугогодишња је волонтерка организација НАРКО НЕ и ОШТРА НУЛА.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.