Milovan Matić


Buka desk

12.09.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / Зоран Пановић: Не може се бити другачији социјалдемократа у бх. стварности од оног какав је Додик

Milovan Matić

Зоран Пановић, дугогодишњи новинар и колумниста, бивши уредник београдског листа Данас у интервјуу за Бука портал говори о утицају САД-а и Русије, табуизираним наративима, политици "јаме и каме" и шта је за Србе идеал српске државе.

Buka desk

09.09.2019

ПАРЛАМЕНТ / Питали смо парламентарце како је примати плату, а ништа не радити! Ево шта су рекли

Milovan Matić

Радно мјесто "парламентарац у БиХ" тренутно је један од најплаћенијих послова на свијету, ако узмемо у обзир однос рада и примања.

Buka desk

03.09.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / Асим Мујкић: Најрадикалнија Додикова мјера према БиХ је стављање значке са заставом РС на ревер

Milovan Matić

Професор на Факултету политичких наука у Сарајеву Асим Мујкић тврди да тамо гдје одговорни политичари виде прилику за дијалог, ови наши пронађу још једно мјесто раздора и прилику да покажу своју силу, моћ, да знају лупити шаком од сто. 

Buka desk

02.09.2019

ДОБОЈ / БИО ОБРЕН ЦРВЕН ИЛИ ПЛАВ ГРАЂАНИМА ЈЕ ИСТО Биједа и сиромаштво док људи масовно одлазе

Milovan Matić

Често смо могли чути фразу да је политика курва, али оно што се у посљедњих годину дана издешавало у Добоју превазилази и ову чувену изреку.

Buka desk

30.08.2019

КРИЗА / ХОЋЕ ЛИ БИТИ ПОСЕБНЕ СЈЕДНИЦЕ? Додик се крије иза Скупштине! Нова криза и парламентарна представа која ће само отјерати људе одавде

Milovan Matić

Хоће ли бити посебне сједнице?

Buka desk

28.08.2019

ИНТЕРВЈУ / Бранислав Бореновић за БУКУ: Постоји могућност за нову већину! АНП може, али да се угради Резолуција о војној неутралности

Milovan Matić

Предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић говорио је за Буку о институционалној кризи, могућем стварању нове коалиције на нивоу БиХ и шта би он урадио да је на мјесту Милорада Додика.

Buka desk

26.08.2019

ШТА ПОСЛИЈЕ? / БИХ СА ИЛИ БЕЗ ТЕГЕЛТИЈЕ Одлука на сједници Предсједништва! Хоће ли Додик повући радикалне мјере?

Milovan Matić

"Ово је само додворавање јавности, гдје се стварају одређене тензије да бисмо се ми и даље пекли на тој врло високој политичкој температури на коју смо изгледа и навикли."

Buka desk

22.08.2019

ИМА ЛИ ИЗЛАЗА? / Шта кажу аналитичари? Сталне блокаде и провокације су њихов ниво!

Milovan Matić

Лидери у Босни и Херцеговини демонстрирали су нам шта то значи бити „балкански прототип“ политичара. Без спремности на компромис, арлаучући и ударајући шаком о сто...

Buka desk

20.08.2019

МИНИСТАР БЕЗБЈЕДНОСТИ / Мектић поздравио “договор” у Предсједништву: Ровови су ископани! Очекујем интервенцију странаца

Milovan Matić

Министар безбједности БиХ прокоментариосао је за БУКУ одлуку чланова Предсједништва којом су се договорили да откажу сједнице на којима се требало расправљати о АНП-у и мандатару за Савјет министара.

Buka desk

23.08.2019

СВЕ ЈЕ ТО ПОЛИТИКА / КОЛОНА СЛАВЉЕНИКА У ГРАДУ ДАВЉЕНИКА Ко ће умарширати у Дрвар, одавно прегажену и уништену општину?!

Milovan Matić

У граду у којем је живот већ одавно стао вољу и жељу за слављем имају још само локални политичари. Народ нема времена за то. Бори се да преживи!

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.