Milica Plavšić


Društvo

25.06.2020

ПОНИШТЕНО РЈЕШЕЊЕ О ДЕЛОЖАЦИЈИ / Сања Поповић за БУКУ: "Изашла сам гола и боса. Све су ми ствари остале у кући, ни мачку нам нису дали да узмемо, али сада ми је враћена вјера у право и правду"

Milica Plavšić

Иза њих је, каже, остала и кафа коју су пиле у тренутку када је полиција дошла да их деложира.

Društvo

25.06.2020

БиХ / Приче са границе: Мјесто гдје се чује глас обичних људи из малих средина, удаљених од политичких и културних центара

Milica Plavšić

Медији превише пажње посвећују политичарима, а премало успјешним људима, позитивним пословним причама и природним љепотама које нас окружују, кажу наши саговорници, оснивачи портала Приче са границе.

Društvo

13.06.2020

БУКА ИНТЕРВЈУ / Селма Косо проглашена једном од најуспјешнијих жена у Шведској: То је признање свим женама које неуморно раде за свијет без насиља

Milica Plavšić

”Бити једна од проглашених лидера у Шведској за мене је велика част. Моје проглашење иде за све оне жене које неуморно раде за наш циљ, то јесте један свијет без насиља.”

Društvo

13.05.2020

ОБРАЗОВАЊЕ / Данило Ковач, професор историје у бањалучкој Гимназији: Настава на даљину је прилика да напустимо стари начин предавања еx цатхедра и порадимо на критичком мишљењу код ученика

Milica Plavšić

Наставницима није лако, јер у току седмице треба исправити по стотину радова, али овај вид наставе може подстаћи наставнике да напусте стари начин предавања еx цатхедра, на који се многи можда и претјерано ослањају.

Društvo

07.05.2020

БАЛКАНСКА ЗБОРНИЦА / Наставници су бачени у воду, али су сами нашли појас за спасавање

Milica Plavšić

Без претходне обуке за потпуно нови вид наставе, наставници су показали пожртвованост у раду и својим залагањем компензовали слабости система.

Buka desk

04.05.2020

РАЗГОВОР СА ЉЕКАРИМА / Зашто је вирус корона опаснији од грипе, како се лијече пацијенти на бањалучкој клиници Цовид 19 и колике су шансе за опоравак оних на респиратору

Milica Plavšić

“Званичан лијек за вирус цорона не постоји, бар не још увијек. У лијечењу критично обољелих пацијената, према препорукама, користимо различите групе лијекова и њихове комбинације: антималаричне лијекове, макролидне антибиотике, витамине Ц и Д..."

Buka desk

16.04.2020

"ЧОВЈЕК СА СТАВОМ" / Додик и Орбан, сличан се сличном радује

Milica Plavšić

Захваљујући се на помоћи, Додик је рекао: “На муци се познају јунаци, а наш јунак је министар и предсједник Орбан”.

Buka desk

06.04.2020

ЉУДИ ИЗ СЈЕНЕ / Прим. др Вишња Мрђен је "невидљиви микробиолог" који дневно уради стотину тестова на вирус корона

Milica Plavšić

Оне раде 24х да би нама дале информацију о стању ширења инфекције. Сјетимо се свих људи “из сјене", без којих љекари не би могли да лијече и дају коначну дијагнозу. 

Buka desk

05.04.2020

ИНТЕРВЈУ / Амбасадор Италије у БиХ Ницола Минаси за Буку: Нисте сами, Италија и даље стоји уз вас!

Milica Plavšić

"Желим свима да кажем 'Нисте сами'. Италија је захвална за вашу подршку и стоји уз вас", поручио је Минаси грађанима БиХ у разговору за наш портал.

Buka desk

03.04.2020

ИНТЕРВЈУ / Бранислав Зељковић за Буку: Можемо слободно рећи да смо на добром путу да избјегнемо италијански и шпански сценарио

Milica Plavšić

О тренутној епидемиолошкој ситуацији, разговарали смо са Браниславом Зељковићем, вршиоцем дужности директора Института за јавно здравље Републике Српске.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.