Kristina Ljevak


Društvo

07.03.2020

БУКА ИНТЕРВЈУ / Феђа Штукан, глумац, пилот и аутор романа „Бланк“: Било је прерано за ништавило, између живота и смрти, избор није тежак

Kristina Ljevak

Нова, подијељена земља је настајала на фантазмагоријама и наративима криминогених медиокритета са пар разреда основне школе који та „узвишена осјећања“ не могу сложити у простопроширену реченицу.

Društvo

23.12.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / ФЕЂА ШТУКАН: Ово је фашистичка творевина, створена на шовинизму, ксенофобији, расизму, злочинима – то је ДНК ове земље

Kristina Ljevak

"Ово је фашистичка творевина, створена на сегрегацији, шовинизму, затуцаним средњовјековним „вриједностима“, ксенофобији, расизму, злочинима – то је ДНК ове земље."

Društvo

11.04.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / Тарик Хаверић, политолог за БУКУ: Грађанска опозиција не може, у будућности, преузети власт док се сама не профилира

Kristina Ljevak

У вјечном слалому кроз егзистенцијалне проблеме и проблеме који нам политички представници делегирају као важне да се не бисмо бавили суштином, срођени с површношћу и немаром, вјечно фокусирани на форму, одавно смо изгубили критерије.

Društvo

26.01.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / Кокан Младеновић, редитељ за БУКУ: Неће бити младости за нове ратове

Kristina Ljevak

Intervju

23.02.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / Анте Томић, новинар, књижевник и сценариста за БУКУ: У свему видим пораз људскости

Kristina Ljevak

Društvo

14.12.2018

ИНТЕРВЈУ / БУКА ИНТЕРВЈУ: Рајко Грлић, редитељ - Снимање филма је фаустовска игра с душом

Kristina Ljevak

Филм је дивна играчка. Ви живите животе својих јунака, с њима комуницирате, срећете током припрема филма на улицама људе који вам личе на ваше јунаке, крадете од њих покрете, ријечи, начин мишљења.

Intervju

09.12.2018

БУКА ИНТЕРВЈУ / Мирко Илић, дизајнер: То за кога одлучите радити дјеломично показује ко сте или колико сте очајни

Kristina Ljevak

„Човјек се спашава од срчаног удара тако што памти лијепе ствари, а не ружне“, рекао је на почетку пулског сусрета сигурно један од најуспјешнијих умјетника у свијету поријеклом из Босне и Херцеговине, дизајнер, илустратор и стрип аутор Мирко Илић.

Intervju

04.12.2018

Бука интервју / Књижевник Златко Топчић за БУКУ: Рат је пресудно обиљежио наше животе а умјетнике опскрбио лошим искуствима од којих треба направити неку љепоту

Kristina Ljevak

Данас је све ствар манипулације и медијске рецепције. Ионако, овдје неколико писаца имају свог омиљеног читаоца, па му се чуде и диве, питају се откуд неког занима нешто што сам није написао.

BiH

30.11.2018

Најбоља школа је инклузивна школа / Една и Сабина Шуњић: Златна медаља као посвета дјеци Босне и Херцеговине с Доwн синдромом

Kristina Ljevak

У духу постизања високих циљева, Една је одлучила да упише сарајевску Трећу гимназију коју је похађала њена сестра. Она је прва дјевојчица с Доwн синдромом која је уписана у Трећу гимназију.

Intervju

21.11.2018

БУКА ИНТЕРВЈУ / Бојан Кривокапић: Драгоцене су све ситуације у којима осетиш да антифасизам дише

Kristina Ljevak

Размишљање о компензацијама за било шта је ход по минском пољу. Живот је чудесан колоплет околности, људи, одлука, среће и туге. И тако му треба приступити.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.