Ernest Bučinski


Intervju

28.02.2020

ИНТЕРВЈУ / Джез гитариста Владимир Тубић: Бањалуци фали модерна академија у којој ће се свирати джез, блуз и рокенрол

Ernest Bučinski

Владимир Тубић врстан је, талентован и перспективан млади джез гитариста из Бањалуке.

Vijesti

21.02.2020

БАЊАЛУКА / Комичари Омер и Миркан вечерас у “Дому омладине”: Ако рачунамо и политичаре, станд уп комичара у БиХ има и превише

Ernest Bučinski

“Дом омладине” вечерас, 21. фебруара, биће мјесто резервисано за смијех и забаву, јер ће на његовој сцени од 20 часова и 30 минута започети наступ два талентована комичара Мирка Комљеновића Миркана из Бањалуке и Мостарца Омера Ходжића.

Tema

18.02.2020

МУЗИКА / Највећи славенски музички фестивал: Млади музичари из БиХ имаће прилику да учествују на престижном фестивалу у Бјелорусији

Ernest Bučinski

Изборно такмичење биће организовано у великој сали "Банског двора" у Бањалуци, у категорији поп пјевача од осамнаест до тридесет и једне године и дјеце од осам до четрнаест година. 

Intervju

17.02.2020

ИНТЕРВЈУ / Психолошка савјетница Тијана Ћуп за БУКУ: Прије уласка у брак обавезно упознајте себе

Ernest Bučinski

Свако од нас би требао прво добро упознати себе, своје жеље, потребе, преференције и вриједности. Када добро познајемо себе, биће нам много лакше да одаберемо партнера чије вриједности, особине и понашање ће одговарати сопственима.

Intervju

14.02.2020

ИНТЕРВЈУ / Жељко Ђурђевић: Власт је увијек штитила подобне пјеснике, а затварала освијештене, храбре и некорумпиране

Ernest Bučinski

Жељко Ђурђевић писац је из Бањалуке, а писањем поезије бави се од основне школе. По струци је машински инжењер, а тренутно студира графички дизајн.

Intervju

10.02.2020

МУЗИКА / Зоран Маринковић – Бјесови за БУКУ: Права слобода је ограничена слобода, апсолутна слобода се лако претвара у хаос

Ernest Bučinski

Деведесете су биле јако тешке за све нас. Нисмо схватали шта нас је снашло, ни чиме смо сво то лудило и бол заслужили. Обневидели и бесни тумарали смо мраком, а Бјесови су својом поетиком, чини ми се, све то питко и прецизно естетизовали.

Nauka i tehnologija

03.02.2020

ГАМИНГ / Марко Ђурковић: Видео игрице нису само забава, гејминг је врста спорта од којег се може и зарадити

Ernest Bučinski

Један од професионалних гејмера је и Марко Ђурковић из Бања Луке, који осим што упражњава ову врсту електронског спорта судјелује и у организовању међународних турнира.

Intervju

03.01.2020

ИНТЕРВЈУ / Стево Грабовац у трци за НИН-ову награду: Вријеме је да се стерилност деведесетих макне и уступи мјесто новим именима

Ernest Bučinski

Роман "Мулат албино комарац" босанскохерцеговачког писца Стеве Грабовца, објављен почетком прошле године, за кратко вријеме освојио је регионалну књижевну сцену и заинтересовао бројну читалачку публику.

Intervju

13.01.2020

ККН / Оливер Нектаријевић за БУКУ: Слава је за мене нешто бесмислено, када бих мислио да сам славан посетио бих психијатра

Ernest Bučinski

Слободно се крећемо у оквирима које волимо и који нам леже. Експериментишемо и уносимо се у форме и садржаје којима смо одувек хтели да се бавимо. Вероватно је на тај начин дошло на ред све што се досад десило.

Intervju

23.12.2019

МУЗИКА / Давид Јојић – група ЦХАРНА: Запад ме није усрећио, зато сам се вратио и започео каријеру у својој земљи

Ernest Bučinski

Бањалучки рок бенд "Цхарна" ће након дугогодишње паузе представити свој нови сингл и видео спот за пјесму "Сањаш", за коју је текст написала млада пјесникиња Марија Ђурић.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.