Ernest Bučinski


Društvo

26.09.2020

ОДМОРИ У БИХ / Бука вас води у Западну Херцеговину: Прошетајте кроз Столац и Равно, сазнајте више о нашој богатој културно-историјској баштини

Ernest Bučinski

Репортажа...

Politika

25.09.2020

БАЊАЛУКА / Зоран Федешин - кандидат за одборника из реда националних мањина: Кад се изјасниш да си из реда конистутивног народа лакше пливаш!

Ernest Bučinski

Зоран Федешин на предстојећим локалним изборима кандидовао се за одборника града Бањалуке из реда националних мањина.

Društvo

17.09.2020

ОДМОРИ У БИХ / Бука магазин у посјети Тјентишту и Требињу: Осјетите дух наше херојске прошлости и љепоте Града Сунца

Ernest Bučinski

Новинарској експедицији ФАМ трип „Одмори у БиХ” која је по четврти пут обилазила градове и најљепше локације Босне и Херцеговине у циљу промоције туристичког потенцијала наше државе овај пут се прикључио и новинар БУКА магазина

Buka desk

08.09.2020

Деск / Музичар и писац Ненад Бараковић за БУКУ: Битно је да ужа околина почне да те пљује, када те хвале наје.ао си!

Ernest Bučinski

"Битно је да ужа околина почне да те пљује. То је знак да добро радиш, шта год то било. Кад почну да те хвале, најебао си. Сва срећа па никад нисам био дупелизац, па да преко увлачења у нечије дупе покушавам наћи пут до његовог срца..."

Tema

03.09.2020

ПОЕЗИЈА / Пјесникиња Данијела Регојевић за БУКУ: Поезија је најсветији облик стварања

Ernest Bučinski

Поред писања, њена сфера интересовања су филозофија и метафизика, као и страст према музици, понајвише джезу и рокенролу.

Društvo

01.09.2020

Деск / Професор уставног права Недим Адемовић за БУКУ: Говор мржње је дошао прво од државе и јавних дужносника

Ernest Bučinski

Говор мржње дијели људе на „њихове“ и „наше“. Такав однос се онда преноси на друштво, а са друштва се опет враћа, као бумеранг, али у још јачој форми, на државу, у државне институције. И, тако, опет у круг...

Društvo

29.08.2020

БАЊАЛУКА / Рокај у нову школску годину: Млади Бањалучани свирали рок у центру Бањалуке (ФОТО)

Ernest Bučinski

Драган Моцоња који је предавач гитаре на ММС-у рекао је да се радује оваквим догађајима, јер су концерти и наступања музичара маргинализовани и онемогућени због пантемије корона вируса.

Intervju

29.08.2020

Деск / РАМБО АМАДЕУС за БУКУ: Знање је слобода, глупост је заразнија од короне

Ernest Bučinski

"Ријечи су доживјеле инфлацију, служе само за манипулисање. Више вриједи једно домаћинство које има своје соларне панеле, рибњак, козе, кокошке, башту, сеоски туризам, него трошити ријечи и енергију на оно што не ваља"

Tema

13.08.2020

БУКА ИНТЕРВЈУ / Писац Алмин Каплан за БУКУ: Не бих преживио још један рат

Ernest Bučinski

Сасвим је логично да овдашња умјетност говори о рату, јер је рат у нашим животима присутан и дан-данас. Бавити се ратом значи бавити се животом у измијењеним околностима и од тога не треба правити баук.

Intervju

10.08.2020

БУКА ИНТЕРВЈУ / Глумац Златан Видовић за БУКУ: Јака култура захтијева озбиљну стратегију, а наша култура је одавно на распродаји

Ernest Bučinski

Када бисмо набрајали улоге, које је у задње двије године одиграо, с правом можемо рећи да је каријера бањалучког глумца Златана Видовића ушла у фазу сталног и озбиљног напредовања.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.