Ernest Bučinski


Tema

14.06.2019

ФЕСТИВАЛИ / Зоран Маринковић фронтмен Бјесова за БУКУ: Маштам како би моћно било да Бјесови опуштено свирају од Триглава све до Ђевђелије

Ernest Bučinski

Један од најутицајнијих рок бендова с почетка деведесетих Бјесови из Горњег Милановаца наступиће 13. јула на ОК фесту који се традиционално организује Тјентишту (Сутјеска).

Intervju

11.06.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / Бенд М.О.Р.Т. за БУКА магазин: Тјентиште је магично мјесто и једва чекамо да свирамо на ОК фесту!

Ernest Bučinski

Треба бити упоран и предан својој мисији, па онда кад улети мало среће, то знати и искористити. Углавном, само се срања догађају сама од себе. За све остало ту је воља и рад.

Intervju

10.06.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / КОМО/ Мићо Костадиновић за БУКУ: Гнушам се патетике и топлих ријечи које ништа не значе

Ernest Bučinski

"Песимизам је основа великих пјесама и књига. То су једина мјеста гдје мали човјек постаје кључни фактор у животима „великих људи“.

Društvo

29.05.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / Дубравко Иваниш РИППЕР за БУКУ: Рокенрол ме одгојио, али сам га у међувремену прерастао

Ernest Bučinski

Антифашизам је цивилизацијска тековина. Цивилизацијске тековине су темељ културе, заједничка баштина и опће добро. То је уједно и полазишна точка за даље, оријентир и предувјет напретка.

Tema

20.05.2019

ДАВИД КОЈЧИНОВИЋ / Најмлађи учесник фестивала "Императив": Довољно је да изађете на улицу и ето вам инспирације за писање

Ernest Bučinski

Давид Којчиновић млади је пјесник из Бањалуке. Одличан је ученик и матурант Медицинске школе. Његово интересовање за писање пјесама почело је у августу 2014. године када је написао своју прву пјесму "Љето".

Intervju

18.05.2019

СУБВЕРЗИЈА / Далибор Мрша, АДВОКАТ и ПАНКЕР: Адвокатуру волим, али је кожа панкера далеко комотнија и занимљивија

Ernest Bučinski

То што је адвокат и отац четверо дјеце Далибору не смета да се активно бави музиком, организује свирке и снима албуме.

Tema

09.05.2019

БАЊАЛУКА / Фронтмен "Гоблина" Голуб у Бањалуци промовисао аутобиографију "Изгужване мисли": Рокенрол нам је помогао да преживимо деведесете

Ernest Bučinski

Јуче је у Бањалуци одржана промоција аутобиографске књиге "Изгужване мисли" коју је написао фронтмен рокенрол бенда "Гоблини" Бранко Голубовић Голуб.

Intervju

06.05.2019

КЊИЖЕВНОСТ / Писац Стево Грабовац за БУКУ: Мој роман првенац “Мулат албино комарац” говори о несрећи изгубљене генерације

Ernest Bučinski

Може се слободно рећи да се ради о класичном „првом“ роману у неком књижевном смислу. Несрећа те заборављене генерације о којој говори је у томе што је стасавала у рату и што је он самим тим постао неодвојив дио њихових живота.

Intervju

01.05.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / Санела Бабић за БУКУ: Основни циљ фестивала ИМПЕРАТИВ је стварање нове читалачке публике

Ernest Bučinski

Нећемо ни мало погријешити ако кажемо да је Санела Бабић живот посветила култури и организовању културних догађаја у свом родном граду Бањалуци.

Intervju

25.04.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / Беким Сејрановић за БУКУ: Књига коју нико не чита је обична хрпа папира

Ernest Bučinski

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.