Elvir Padalović


Društvo

13.12.2019

Бањалука / Људи са црним врећама и гас маскама у центру Бањалуке поручили: Ослободите нас угља! (ФОТО; ВИДЕО)

Elvir Padalović

Скренули пажњу јавности на проблем прекомјерних емисија угљендиоксида из фосилних горива, прекомјерно загађење и глобалну климатску кризу која захвата и нашу земљу.

Politika

09.12.2019

Деск / Фотеље се полако попуњавају: Овако ће изгледати Савјет министара БиХ.Доносимо имена будућих министара

Elvir Padalović

Више мање, позната су имена свих министара у Савјету министара БиХ, међутим, како сазнаје БУКА из добро обавијештених извора, у СДА нису сви задовољни оваквом подјелом министарстава.

Vijesti

09.12.2019

Свијет / Естонија има најпаметнију дјецу у Европи: Прочитајте пет циљева њихове стратегије учења

Elvir Padalović

Естонија је једна од најмањих европских земаља и међу најрјеђе насељеним државама

Buka desk

27.11.2019

Деск / Град Мостар купује аутомобил у износу од 125 000 КМ, општина Калиновик од скоро 60 000 КМ

Elvir Padalović

Тимови монитора Фонда отворено друштво БиХ, Транспаренцy Интернатионал БиХ, УГ Тендер Бања Лука и Развојне агенције ЕДА Бања Лука представили су данас у Бањалуци налазе до којих су дошли мониторингом јавних набавки у БиХ током 2019. године.

Buka desk

25.11.2019

Деск / Опозиционари се питају какав ваздух дишемо у Бањалуци. Из Института објаснили како се мјери квалитет

Elvir Padalović

Бањалучки опозиционари Мирна Савић Бањац и Саша Лазић данас су у Бањалуци одржали конференцију за медије поводом мјерења квалитета ваздуха у Бањалуци и објављивања резултата на сајту Градске управе.

Društvo

25.11.2019

Деск / ПРОТИВ МАЈКЕ, АКТИВИСТА, ГРАЂАНА, ПОЛИТИЧАРА: Ово су сва суђења до краја 2019.године против Бањалучана због случаја "Драгичевић", сутра почиње једно

Elvir Padalović

Протести због неријешеног убиства младића Давида Драгичевића добијају свој епилог у виду суђења против оних који су на тим протестима учествовали.

Ekonomija

18.11.2019

Економија / Тридесет година од пада комунизма: Најдуже и најбоље се живи у једној бившој југословенској републици, имају највеће плате од свих

Elvir Padalović

Прије тридесет година срушио се Берлински зид, а с њим је и подјела Европе на капиталистички запад и комунистички исток.

Vijesti

16.11.2019

Свијет / Више од 200.000 Чеха против власти у Прагу!

Elvir Padalović

На демонстрацијама у Прагу скупило се минимално четврт милиона људи Према информацијама из полиције, више од 200 000 Чеха тренутно протестује у Прагу. Организатори тврде има нас 300 000!

Politika

14.11.2019

Деск / ЗАСАД НИШТА ОД БЕСПЛАТНИХ УДЖБЕНИКА?: Влада Републике Српске не поштује закључке Народне скупштине, тврди народни посланик Гордана Видовић

Elvir Padalović

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске данас се огласила поводом одговора који је добила од Министарста просвјете и културе у вези са бесплатним удженицима.

Vijesti

13.11.2019

Свијет / Милион Чеха ће протестовати широм свијета против премијера: Вратимо вјеру у правну државу и демократију!

Elvir Padalović

16. новембра 2019. у 14х. чешки грађани окупиће се на Летној, највећем јавном простору у Чешкој, као и широм свијета, како би заједно стали у одбрану демократије.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.