Aleksandar Trifunović


Kolumne

08.09.2020

Возања / Александар Трифуновић: Милорад Додик ће и даље да користи наш хеликоптер у своје сврхе, и ј.бе му се шта ти мислиш о томе

Aleksandar Trifunović

Књига летова и путника овдашњег хеликоптерског сервиса најчуванија је тајна ентитетске администрације. Као и летова авиона у власништву Владе.

Kolumne

26.08.2020

Колумна / Александар Трифуновић: У односу Вучића и Додика нема ни морала ни обавезе

Aleksandar Trifunović

Управо је завршен састанак руководстава Српске и Србије у Београду. Порука састанка је ... Морална је дужност Србије да буде уз Српску.

BiH

29.07.2020

Растурање институција / Александар Трифуновић: Додику је досадно, а Скупштина се чешља

Aleksandar Trifunović

Није важно што је пола тестиране дјеце и у РС функционално неписмено, него је видљивост РС важнија. Зар ту видљивост не треба да оствари квалитет образовања, ученика, стандарда људи који овдје живе, или је јачање стандарда породице Додик довољно?

Društvo

11.07.2020

Деск / Александар Трифуновић: Сребреница, А Qуартер оф а Центурy оф Рецонцилиатион Тхат Доесн’т Паy Офф

Aleksandar Trifunović

Ан Ессаy он 25 Yеарс оф Ремемберинг Сребреница

Kolumne

15.07.2020

Есеј / Александар Трифуновић: Сребреница, четврт вијека неисплативог помирења

Aleksandar Trifunović

Есеј о 25 година сјећања на Сребреницу

Kolumne

16.06.2020

Понижавање / Александар Трифуновић: Новац улицом дијели само неко ко га има толико да не зна шта ће са њим, као Додик рецимо

Aleksandar Trifunović

И не знам зашто али пада ми на памет само једно, када је ономад Додик позвао штрајкаче глађу из Жељезница на ракију, да их почасти пред камерама, међу њима и Чеду Кнежевића коме је то био 12 дан штрајка.

Društvo

06.06.2020

Не, немој ми прићи / Александар Трифуновић: Десанка је давно избачена, само сте се правили и даље се правите да то нисте примијетили

Aleksandar Trifunović

Тај терор глупана је све успјешнији, они бројчано све већи. Изабрани представници су једини могући избор такве већине.

Kolumne

02.06.2020

Отмица / Александар Трифуновић: Босна и Херцеговина је званично отета, и то демократским избором већине

Aleksandar Trifunović

Пуштањем да се бране са слободе актера афере Респиратори, пљачке овог народа, у тренутку када је тај народ, у ког се лажно куну, најрањивији, рампа дозвољене отимачине и употребљиве релативизације те пљачке дигнута је недостижно изнад система.

BiH

29.05.2020

Корупција / Александар Трифуновић: Ма како данашњи дан завршио, треба га запамтити

Aleksandar Trifunović

Подсјећам, један мали медиј кога читате бесплатно, за разлику од јавних сервиса које плаћате, написао је текст да је сумњиво потрошен јавни новац и то је по први пут у овој земљи довело до хапшења неког функционера.

Buka desk

20.05.2020

ИНТЕРВЈУ / Амерички амбасадор Ериц Нелсон за Буку: Још увијек не видим особу или странку вољну да свакодневне бриге грађана у БиХ преточи у политичку поруку

Aleksandar Trifunović

"За многе људе у БиХ националност, етничка припадност и политички статус qуо нису главни приоритети. Умјесто тога, оно што од њих чујем јесте прича о свакодневним проблемима са којима се суочавају сви у овом друштву", казао је Нелсон за портал Бука.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.