Agencije


Buka desk

05.05.2021

Деск / Гори продавница спортске опреме у Добоју

Agencije

Припадници Територијалне ватрогасне јединице јутрос гасе пожар на продајном и складишном простору продавнице спортске опреме у Добоју, речено је из ове ватрогасне јединце.

Vijesti

03.05.2021

Деск / Европа коначно отвара своје границе: Познато је ко ће моћи слободно путовати

Agencije

Еуропска унија планира подузети значајан корак према нормализирању планова везаних уз отварање својих граница након мјесеци рестрикција повезаних с пандемијом коронавируса. 

Region

30.04.2021

Деск / Зоран Мамић се мора јавити 10. маја у Реметинец, у супротном потјерница

Agencije

Министарство правосуђа и управе Хрватске у четвртак је извијестило да „у овом тренутку нема основа за даљње поступање по молби” Зорана Мамића који је затражио да затворску казну одслужи у БиХ што је раније одбио загребачки Жупанијски суд.

Region

27.04.2021

Регион / Објављен број вакцинисаних грађана Србије до данас

Agencije

Директор Канцеларије за информационе технологије и еУправу Михаило Јовановић изјавио је да је до данас у Србији дато укупно 3.325.000 доза вакцина

Vijesti

25.04.2021

Свијет / Ангела Меркел се обратила јавности: Прихватите строже мјере

Agencije

Обраћање Ангеле Меркел

Vijesti

25.04.2021

Деск / Одржан највећи концерт у свијету од почетка пандемије

Agencije

Новозеландска група Сиx60 одржала је у Окленду концерт пред 50.000 људи што је највећи такав догађај у свијету од почетка пандемије корона вируса.

Region

24.04.2021

РЕГИЈА / WWФ: Необориви докази – МХЕ узрокују нестанак живог свијета у ријекама

Agencije

Свјетска организација за природу (WWФ) и Природно-математички факултет у Крагујевцу указали су на опасност од изградњи малих хидроелектрана (МХЕ) на ријекама чији се цијели живи свијет усљед тога мијења и нестаје.

Vijesti

24.04.2021

Свијет / Од поноћи су на снази промјене које је хтјела Ангела Меркел

Agencije

Од поноћи на снази су измјене закона који су њемачки законодавци одобрили на приједлог владе канцеларке Ангеле Меркел. Ради се о увођењу јединствених ограничења у подручјима у којима се коронавирус пребрзо шири.

Buka desk

18.04.2021

Деск / Најпривлачнији пасоши у свијету: Гдје је БиХ?

Agencije

Организација која се бави процјеном и анализом пасоша Хенлеy Пасспорт Индеx објавила је ажурирану листу тренутно најмоћнијих пасоша свијета, односно податке о томе чији држављани имају највише погодности током путовања широм свијета.

Vijesti

17.04.2021

Свијет / Меркел жели строги полицијски час: “Ситуација је јако, јако озбиљна”

Agencije

Њемачка канцеларка Ангела Меркел бранила је у петак у Бундестагу измјену закона о заштити од зараза који ће савезној влади омогућити увођење мјера на подручју цијеле земље без сагласности савезних покрајина.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.