VLADA FEDERACIJE BIH DAJE PODRŠKU VOLONTERIMA KONJICA

blackbelt / 28. Februar 2011

Uredu Premijera Vlade F BiH aktom broj: VIPK-21/11 od 15.2.2011. godine obratili su se članovi NGG „Volonteri & prijatelji Konjica“ sa zahtjevom za pomoć u zbrinjavanju porodice Munevere Plavčić iz Konjica (samohrane majke sa sedmero djece koji su zbog nasilja u porodici trenutno u privremenom smještaju, a u stvari na ulici) kojima su volonteri Konjica priskočili među prvima za pomoć krajem 2009. godine.

 

Zahtjev se odnosio na upućivanje urgencije načelniku općine Konjic, da pomogne u rješavanju ovog slučaja.

 

„S obzirom da ste involvirani u ovaj izuzetno human projekat, Vlada FBiH, daje podršku Vama, OV Konjic i agilnim volonterima u koordiniranju projekta, a prije svega, dodjeli lokacije za solidarnu gradnju porodičnog doma porodice Plavčić“, kaže se između ostalog u aktu broj: 01-14-124/11 od 23.2.2011. godine kojeg potpisuje savjetnik Premijera FBiH, g. Timur Numić.

 

Na osnovu ovog akta volonteri Konjica očekuju da „tvrde uši“ lokalne vlasti realizuju zahtjev i da se projekat „Srcem za djecu Plavčić 2“ – Izgradnja porodične kuće realizuje tokom 2011. godine uz pomoć lokalne zajednice, dobrih ljudi, pojedinaca i ustanova kako u BiH, tako i u inostranstvu, jer postoje inicijative koje ohrabruju volontere da nastave vršiti pritisak u cilju rješavanja noćne more ove vrijedne, hrabre i plemenite majke i njenih mališana.


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.