SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Blog #Argument, www.bitovik.org.rs

Argument / 03. Oktobar 2021

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

01.10.2021 godine održana je online skupština Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije. Pored razmatranja strateškog plana, prijema novih članica, članova UO, jedna od tačaka bila je i isključenje organizacije Argument na predlog organizacije Milenijum iz Kragujevca. Tajnim glasanjem Argument je iskjučen iz Asocijacije NKSS.

- Čiatava skupština ličila je na dobro izrežiranu pozorišnu predstavu, sa dobro podeljenim ulogama. Uloga dr Vlade Paunovića bila je „maestralna“.

- Asocijacija NKSS nije nezavisna, niti je kulturni presek Srbije, a posebno ne reprezentuje čitavu Srbiju kako u njenom  imenu stoji.

- Glasanje je bilo online tajno, sa delegiranim glasovima, što otvara sumnju u brojanje glasova jer je jedan čovek imao kontrolu nad čitavim izbornim procesom.

- Bahat, nadmen, uvredljiv  odnos predsednika i članova UO Asocijacije NKSS prema svakom drugačijem mišljenju vređa dostojanstvo svakog časnog i poštenog čoveka.

- Uočljiva je politika nezameranja kao dominantan odnos članica prema predsedniku i članovima UO Asocijacije NKSS. Uz nedostatak empatije, solidarnosti prema slabijem u sporu.

- Nažalost, civilno društvo je postalo borba za platu onih koji imaju korist od projekta. U takvom ambijentu nema kulture, nema ničega.

Iz svega iznetog, drago nam je što više nismo članica Asocijacije NKSS jer ovakav način rada i povezivanja više nema smisla.

Slobodan Martinović

Predsednik UO

Centar za istraživanje u politici Argument

www.bitovik.org.rs


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.