<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Patriotsko ocrnjivanje belog šengena

04. januar 2010, 12:00

Ovih dana nađoh u svom inboxu neki tekst o "crnom šengenu" i o "jadnom napaćenom narodu Srbije, Crne Gore i Makedonije, a sutra bogami i BiH" koji džepom nije spreman za taj šengen, a 'oće nešto da se 'urči po Evropi. Ne znam ko je autor (i nije bitno), ali me sam pristup temi malo iziritirao, pa sam morao reagovati. Ma da vam ne prepričavam pročitajte sami, dole vam je "sporni" :-) tekst, a moj komentar slijedi iza teskta.

"U kandžama šengenskog nesporazuma

Ah, prokletstvo! Izgleda da ćemo sad stvarno morati da putujemo po Evropi. Blaženi behu dani u kojima smo imali to divno opravdanje za ostajanje kod kuće. Jao, samo nam je još to trebalo!

Iako nas trijumfalno ubediše kako je za prolaz preko šengenskih zidina potrebna samo ta crvena knjižica, nadžak-carinici će vas tretirati kao stoku, tražiće vam razne papire i uverenja koja su bila potrebna i za staru dobru vizu. Razbacivaće vam garderobu, izvrtaće vam neseser na pod, skidati vas do gole kože, ubeđivati kako niste vi u pasošu već neki vaš brat blizanac. Zucnete li samo, evo vas brže otud nego odovud.

A koliko tek para treba da se pukne! Recimo, ovi krš letovi koji šatro koštaju 19 evra na neki volšeban način uvek dobiju još jednu nulu. A tamo, čim se uhvatite za vrata taksija, to vam dođe 40 evra, kako otvorite jelovnik, to vam je 60 evra, samo zakoračite u foaje najbednijeg hotela, i ostajete bez 80 evrića. Javićete se porodici da ste nekako stigli i roming će vam proždrati čitavo malo bogatstvo. Okrenete li još nekoliko puta, ode pola plate. Samo što ubacite karticu u bankomat, uzeće vam desetak evra za proviziju. Maštaćete o dvoguznom plastičnom pivu za 120 dinara, a za cigare će vas odrati bar trostruko više no ovde. I tada ćete od silnog stresa doživeti naglu potrebu za toaletom. Ko za inat, nigde WC, a da se vratite u onaj fensi restoran, ne ide. I tako, taman što ćete se iza nekog žbuna uhvatiti za rajsferšlus, policajac će pisati kaznu - minimum 135 evra.

I domoroci će biti suzdržani, lažno ljubazni i robotski hladni. Vaš kržljavi engleski razumeće malo ko, a površna znanja francuskog, nemačkog ili retoromanskog možete da okačite galskom petlu o kljun. Zato nam iz čiste pakosti i nisu ukinuli vizu za Veliku Britaniju, gde biste možda i uboli koju reč!

Ono malo para što vam ostane, olakšaće vam najbolji džeparoši sveta, kojih je na hiljade baš u gradovima koje biste da posetite. Ne čudite se ako vas neki Rumun ( J) spretno zvekne gvozdenom šipkom umotanom u novine, a onda, dok vam pomaže (jer ste se kao onesvestili), oladi sva dokumenta, novac, lančić, burmu, cipele, gaće...

Zalutate li tako opelješeni i obezgaćeni u kakvu mračnu ulicu evropskih metropola, možete se suočiti s raznim iskušenjima. Droga na svakom uglu, pederi, trandže i kurve se slobodno šetaju. I šta ako se i vama, nedobog, digne il’ ovlaži na osobu istog pola? Moja bivša koja živi u Holandiji klela mi se da je srela čuvenog lidera jedne manjinske stranke našminkanog i izbrijanih nogu kako šeta u miniću držeći se za ruku s jednim sveštenikom SPC.

I pored svega toga, taj zavodljivi šarm kurvarske zapadne Evrope, uticaće tako da ćete, kada se vratite u svoj siguran i udoban zavičaj, početi da zakerate kako je tamo sve bolje. E, cvrc Milojka! Pašćete u depresiju, odsustvovaćete s posla, pokušaćete samoubistvo, s nestrpljenjem ćete čekati „Peščanik“, učlanićete se u LDP!

Srećom pa će sadašnji ministar policije na vreme preneti koalicionim partnerima nekadašnja iskustva njegove stranke sa uvođenjem viza. Tako da će, kad đavo bude odneo šalu, na opšte oduševljenje i olakšanje viza biti vraćena. Jedva čekam! Ma, kakav crni beli šengen..."

Svi znamo da smo po standardu daleko od Evrope i svih blagodeti šengena, ali se odnekud mora krenuti. Pa ne može se vječno misliti, govoriti i ponašati: "nismo mi za evropu/svijet" i "nije evropa/svijet za nas".

Pa na toj devizi razni domaći despoti i probisvijeti su, neosluškujući želje sopstvenih građane, već osluškujući kuloare "svjetskih i domaćih centara moći", gradili svoje krvave karijere, a građane gurali na dno kace (za kupus) iz koje nećemo još dugo isplivati. Kao što rakoh, morao sam da reagujem i da vrlo kratko prezentujem kako to izgleda iz malo drugačijeg ugla, pa izvolite:

"Sve te nedaće ‘belog šengenskog nesporazuma’ i ‘kurvanjske evrope’ jedan autentični srbin, patriota, može izbjeći na vrlo jednostavan i jeftin način…… neka se pravi da beli šengen ne postoji i neka ne ide u Evropu. Na taj na način će postići nekoliko dobrih i nadasve patriotskih efekata:

  • neće se morati truditi da zna više i radi više kako bi imao dovoljno da prati evropski standard, pa da si priušti što mu srce poželi, valjda će mu biti dovoljno da ima za pljesku i praškastu rakiju i vino od 3 KM za litar – pa se na miru može samosažaljevati;
  • ono crkavice što zaradi ili užica od staraca ili fonda PIO može da potroši na precjenjeni kvadrat “domaćeg” stambenog prostora ili na skupe “domaće” i jos skuplje uvozne proizvode i tako pomogne jednom jedinom domaćem kapitalisti (uvoznom monopolisti) da bude jos bogatiji;
  • neće morati da gleda pedere, trandže, izbrijane lidere manjinskih partija i “posrnule” sveštenike SPC-a ili bilo koje crkve, kako slobodno, ne krijući se i bez osude, razmijenjuju ljubav na ulicama i u kafićima, ali će moci slobodno gledati “domaće posrnule” sveštenike, svećenike i imame koji u svoje vrijeme nisu smjeli slobodno i bez osude upražnjavati ljubav sa vršnjacima istog ili suprotnog spola, pa su se pod stare dane, u sjenci svojih institucija, okrenuli djeci;
  • i na kraju, obzirom da je nezaposlen (ili će biti nezaposlen kad vlada otupsti viškove iz javnog sektora), neka ne razmišlja o Evropi, o svom standardu i poslu, već neka se prepusti mislima "nisam ja za evropu niti je ona za mene" i učlani u nacionalni stroj ili obraz ili alkatraz, grobare, cigane i slične budale i svoje slobodno vrijeme utroši da po komšiluku (a i šire) prebija neistomišljenike, homoseksualce, nesrbe, nehrvate, nemuslimane, nealbance i piše o tome grafite (pogledaj dole). Na taj način će svima nama koji drugačije i progresivnije mislimo učiniti najveću moguću uslugu – pokazati nam gdje zapravo živimo i još važnije pokrenuti nas da pobjegnemo od ovog našeg blagostanja u crnu i kurvanjsku Evropu. Pa kada oko njega/njih ne bude više neistomišljenika, nesrba i drugih nekonstitutivnih naroda i pedera, valjda će ih morati praviti od blata i prebijati do koske.
E pa prijatno..."


Banja Luka, 24.12.2009. godine
Srđan Šušnica Šule