OTVORENO PISMO FACI SENADU

Vijest nije kada pas ujede čovjeka nego kada čovjek ujede psa.Oni nikada neće biti ono što sam ja, rekao bi Meša Selimovič,a to je ČOVJEK.Čini i radi ne radi mene i tebe nego naše djece

BAF / 29. Maj 2021

FACa Senade,tako te oslovljavam  jer stvarno mislim da si faca što oni ne mogu biti.Zato te tako oslovljavam. Izvini što te podsjećam na jednnu satiru iz rata pod nazovom „Čovjek ujeo psa“Tu se govori o poznatim lekcijama iz novinarstav da vijest nije kada pas ujede čovjeka nego kada čovjjek ujede psa. Zato nam se dešava da je neobično da informacija bude informacija nego klimoglavatorsko ponašanje tzv. novinara.

Tako nam normalnost postaje nedostatak empatije,stida I srama. Na taj način se normalizuje zlo. I sada kada dodže FAC-a da se suprostavi oni hoće da da ga naromalizuju.Dobro je ako prodžeš kao onaj u priči kada je jedan čovjek došao u selo gdje su svi šepali pa ga gledali nenormalnim.Onda su mu slomili nogu da bi I on šepao I bio normalan. Meša Selimović kaže da se čovjek navikne na smrad.

Dostojevski je rekao da ako imaš cilj I ideš prema njemu nikada nećeš doći do njega ako se obazireš na svakog psa koji laje.Zato nastavi I dalje I ne obaziri se na lajanje pasa.

Možda suštinu svega je rekao Meša Selimović kada je rekao da bez obzira šta rade sa njim nikada neće moći biti ono što je on- čovjek.Ja kažem da oni ne mogu biti Ti a to je ČOVJEK.

Pozdrav uz podjsečanje na satiru  Čovjek od izvinjenja koji se svima izvinjavao jer nije imao dostojanstvo pa je sve izgubio. Zato nastavi dostojanstveno kao do sada.Ne radi sebe i mene nego naše djece


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.