Najnoviji ekonomski pad od početka oporavka od ekonomske krize prouzrokovane "Pandemijom COVID-a 19"

Odnosno najnoviji ekonomski pad u odnosu na onaj najveći sredinom marta ove godine.

Delakojimisli / 11. Juni 2020

Kao što je u mom prethodnom blogu opisano, prošli debalans u vrijednostima amerikanskih u odnosu na europske burze, dovodi do dole prikazanog pada vrijednosti dionica i ostalih vrijednosti na svjetskim burzama.

Podaci za burze-11.06.2020

Podaci za burze-11.06.2020

Link blog posta koji prethodi ovome postu:

https://www.6yka.com/blogovi/devijacija-u-eksponencijalnom-padu-i-rastu-u-globalnoj-ekonomiji

 

-Debalans u vrijednostima, ali i u količini i veličini ekonomskih intervencija SAD-a u odnosu na intervencije zemalja Europske Unije.
-Debalans burzovnih vrijednosti koje su dovele do današnjeg (11.06.2020) pada na svjetskim burzama.
-Nakon današnjeg pada predstoji još veći, nevezano za burze, pad i gubitak vrijednosti, novca, dionica, ali i samog pokretnog i nepokretnog kapitala.
-U konačnici, taj pad će zatvoriti vrata relativno "velikom" broju ,srednjih, srednje-velikih, i velikih firmi i korporacija.
-Zatvoriti vrata u ovom slučaju znači bankrot gore navedenih. Bankrot, ali i nakon toga veliki problem za "bogate" biti će sama nelikvidnost za daljne ekonomske aktivnosti, ali i ukupni gubitak kreditnog rejtinga. Gdje će "ti isti bogati" biti zavedeni u sivo, u sivu ekonomsko-kreditnu zonu.
-Da dodam kako sam u prošlom blogu kazao, da će na koncu ostati u vlasništvu nevrijednog papira, novca i dionica, pored toga ostat će i u vlasništvu relativno bezvrijednog pokretnog i nepokretnog kapitala. Što je za sam kapitalizam paradoksalno i kao takav bezvrijedni, kapital bez vrijednosti, je i ogroman fenomen, ali i naravno najveći problem za sam kapitalizam i kapitaliste.

A.D.

 


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.