Bosna ponosna...rosna, posna, prkosna, nafto-nosnanosna

Buka / 03. Novembar 2011
Jedva čekam predstojeći Bajram, pa da sa svojom "strašnom" nanom; koja odavno tvrdi kako pod Majevicom, pa ČAK i u našem Sprečkom polju ima nafte; podijelim ovu najnoviju vijest o početku istraživanja nafte u BiH; kako u njenom većem, tako i njenom manjem entitetu ( ili "posritetu"; kako ja te tvorevine volim da nazovem). A mi se, unučad, uvijek smijali njenim "Kad vam ja kažem!"-tvrdnjama.

Inače, BiH je baš k'o i definicija kriminala dipl. kriminalca K. Golubovića: "to vam jedno ludilo; sastavljeno od bezbroj ludila".
Pa tako...ne znam za vas; al' mene je najnovije, naftno, pravo uhvatilo: ludački sam optimističan glede ove (nanine:) priče!:) I što je najžešće...ludački vjerujem da su naši bazeni - ko spojene posude - spojeni sa mediteranskim i perzijskim bazenima, koji su pod većim pristiskom nafte; pa kako mi u našim bazenima naftu isisavamamo...a ona i dalje dotiče li dotiče. "Komšije" se na pritisak žale:)))...a kod nas, na površini, šiklja li šiklja; tamam za naše potrebe; pa čak i preko toga.

A kad "$$$$" počnu da kapaju...eto ti i opŠĆenarodne pobune nezadovoljnih aktuelnom vlašću; i prave američko- €(p!)ske demokratije, i "vladavine prava".
"Komšije" su "kotarisavali" diktatora i NATO bombama s neba im "spuštali" multipartizam; nas možda obraduju obrnuto: vrate nam jednog, predsjednika, i jednopartizam; ukinu Frankenštajn-dejtnosku...a vrate nam našu Republiku, Bosnu i Hercegovinu !

p.s. bez bombi; moliću; i aktueni multipartizam, i sve slobode; od demokratskih do fašističih; već smo krvavo preplatili !

Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.