Bicikl

Bicikl

lex1973 / 03. Decembar 2018

Magla i smog me nisu spriječili da i ovog jutra uzjašem bic i odem na posao.

Ne mislim da je to neki veliki podvig. Kapu i rukavice bih nosio i da idem autom. Idući biciklom čak i dobijam na vremenu. Ne gledam gdje parkirati, manje su gužve i drago mi je kad prođem pored automobila koji čekaju zeleno na semaforu. To što je do posla ravnica olakšava mi vožnju. Potrošim jednu bananu ili sendvič za odlazak i povratak na posao, jeftinije od dizela ili benzina. Oko 40 minuta vožnje u oba pravca.

Manje vozila, manje smoga, logično. Zato pozivam sve one koji kažu da vole ovaj grad da to i pokažu. Čistog da ga drže. Da vode računa o njemu. Zdrav da bude. A to mogu da postignu tako što će ga manje zagađivati.

Oci grada, načelnici opština, gradonačelniče, premijeru, slobodno se popnite na bic i dođite na posao. Grad će vam biti zahvalan. Poziv važi i za javne i privatne firme. Pogotovo one javne! Budžet preduzeća će biti veći, radnici zdraviji. Biće zdraviji i oni koji ne mogu da voze bic. Udisaće čist zrak. Zato patriote, ljubitelji ovoga grada i dušebrižnici javnih preduzeća uzjašite bicikl i u grad. Nemojte da vas je stid.


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.