A kada te povrijede-ti im napiši pismo :)

Lo / 05. Mart 2012

Dragi ljubljeni moj,

Nakon svega što je bilo i nakon svega što sam pružila u nadi da si onaj koji je rođen za mene, pišem ti ovo.Naravno da ni sam nisi mogao naslutiti kraj nečega tako jednostavnog i nevinog kao što je bila ljubav koju smo davali jedno drugome. Ne krivim te, daleko od toga, samo ću pokušati da ti opišem razočarenje koje se izgleda doživljava samo jednom u životu.

 

Dugo sam tražila i napokon sam pomislila da bi se moja potraga za vječnom i ludom ljubavi mogla završiti na tebi. Pored svega što nisi posjedovao uvijek sam u tebi pokušavala nalaziti one lijepe stvari, a to su ljudska dobrota, odanost, težnja ka boljem, ljubav i vjera u život. Nisam ni ja svetica niti savršenstvo od djevojke,ali sam se trudila biti savršena za tebe. Poštovala sam te prvo kao osobu koja zavrijeđuje moju pažnju,a zatim sam se davala još više tebi kao mome odabraniku. Uzimao si, cijedio, vukao, tražio, ali mi nije bilo teško. Zog tebe i za tebe sam mogla uraditi bilo šta, jer sam isto dobivala zauzvrat. Bila sam sigurna da me nikada ne bi doveo u situaciju u kojoj gubim vjeru u tebe.

 

Naime, nakon par predivnih mjeseci ti si izgleda dobio ideju o tome da se ja podrazumijevam. Vjeruj mi, nisi znao ništa o tome, ali si to jednostavno počeo osjećati. A ja sam to osjetila po tvojoj promjeni. Nisi više volio istim intenzitetom. Naša priča se svela na svakodnevne radnje, a naše postojanje je otišlo u drugi plan.

Dragi ljubljeni moj, ti si našao prijateljicu, a ja sam izgubila naše sne. Izokrenuo si istinu i ja sam postala samo opsesivna djevojka s kojom je teško postojati. Dragi, duboko dole znaš da nije tako. Znaš da sam ti objasnila situaciju i svoj strah iz opravdanih razloga i složio si se sa mnom da je to uredu. Na kraju si mi, iako ja to nisam zahtjevala, obećao kako jednostavno ne želiš da vidiš tu djevojku više-iz straha da jednostavno ne ugroziš naše postojanje. Međutim, ženska intuicija, ili, nazovi to kako hoćeš, došapnula mi je da pomislim o tvojoj prvoj naglas izrečenoj neiskrenosti. Bila sam čak spremna i da mi slažeš, ali u malo dužem vremenskom periodu, međutim ti si svoje obećanje prekršio  roku od 12 sati. Stao si pred mene s njom sa fantomskim izrazom lica,jer naravno, bio si zatečen u vlastitom đubretu. Imao si muda da se pozdraviš i sasječeš me u korijenu. Odbacio si me kao osobu, ne kao djevojku. Uništio dostojanstvo, ponos i volju. Sjeo s njom tu, onako pun straha i nervoze. Fuj!! Gadio si mi se. Gadilo mi se sve s tobom.

 

Dragi ljubljeni moj, govorio si da ćeš me izvući iz blatnjavih veza,a ispostavilo se da sam svo vrijeme hodala po govnima. Obećavao si drugačiji kraj i ljubav dovijeka i natjerao me da mrzim ono malo snage što mi je ostalo u tijelu. Uvjeravao si me da će za mene riječ povrijeđenost biti vanzemaljski strana, a zboo si me dok sam ti bila gola okrenuta leđima.

 

Da li ti je sada malo jasnije da postojanje zajedništva mora da se bazira na poštovanju? Da li sada vidiš da si me cijenio jednako koliko je cijenjen čovjek s bocom alkohola na klupi? Prodao si me zbog lažnog tena i odvratnog mirisa pokvarene borovine.  Oprostila sam. Napokon, ja sam puno više od onoga što si ti mogao naći u meni. 

Neka ljubav bude s tobom, 

Ja


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.