<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Žalosno je da političari iz BiH nisu skupili hrabrosti da prošetaju Baščaršijom

12. april 2024, 3:32

Federalni zastupnik Arnel Isak kazao je da je razočaran licemjernim odnosom bošnjačkih političara koji se nisu odazvali današnjoj šetnji i sastanku na koji je pozvao lider NiP-a Elmedin Konaković.

Isak je naveo da su bošnjački političari iz BiH i regiona prošetali su danas Baščaršijom uoči sastanka u Sarajevu. Šetnji su prisustvovali domaći, ali i političari iz regiona i to predstavnici iz Srbije, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Hrvatske.

"Činjenica, predstavnici nekih od najjačih stranaka u BiH s većinski bošnjačkim političarima su odlučili da neće doći na skup, kao ni član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović", naveo je Isak.

Dodao je da je razočaran licemjernim odnosom bošnjačkih političara u BiH prema ovoj šetnji.

"Žalosno je da političari iz BiH nisu skupili hrabrosti da prošetaju Baščaršijom nego to čine samo kada im trebaju bošnjački glasovi jer su svi bili pozvani na šetnju. Kada treba stati uspravno, odbraniti svoj identitet zarad države, a ne političkih poena, nažalost mnogi se kriju. Vjerujem da će to građani zapamtiti i uvidjeti kako su, nažalost, većini bitne samo lične koristi od politike", kazao je Isak.