<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

VIŠEČLANE PORODICE ISPRED GRADSKE UPRAVE: Nezadovoljni su radom određenih odbornika!

Ukoliko se ovaj problem ne riješi pitanje je šta će biti sa besplatnim kartama od oktobra.

18. septembar 2023, 12:14

Foto: A. Čavić

Nekoliko višečlanih porodica sa djecom okupilo se danas ispred Gradske uprave Banjaluke uoči zasjedanja gradske Skupštine. Porodice su nezadovoljne pojedinih odbornika zbog neusvajanja odluke za besplatne karte članova ovog udruženja.

Ukoliko se ovaj problem ne riješi pitanje je šta će biti sa besplatnim kartama od oktobra.

Pred odbornicima je dnevni red sa tri tačke, i to imenovanje direktora JZU Dom zdravlja u Banjoj Luci i dvije tačke koje se odnose na poslovanje preduzeća „DEP-OT“.

Međutim, na predloženi dnevni red nezadovljstvo je iskazao gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je zatražio da se pred odbornicima nađe i odluka koja omogućava besplatan javni prevoz za višečlane porodice i penzionere.

-Dnevni red koji je predložen za današnje zasjedanje ovakav kakav je, neprihvatljiv je jer nisu uvršteni prioriteti, čime su određene kategorije poput višečlanih porodica i penzionera dovedeni u veoma nezahvalan položaj – poručio je gradonačelnik.

Kako je istakao, porodice sa četvoro i više djece od maja, juna čekaju da se donese najobičnija odluka koja im omogućava besplatan prevoz, te dodao da su u istoj poziciji i penzioneri kojima je ova odluka takođe veoma važna.

-Materijal koji kandidujemo nije nikakav švedski sto, pa da skupštinska većina razmatra šta im se sviđa. Sve su tačke bitne i nedopustivo je da se porodice sa četvoro i više djece ne smatraju prioritetom u odnosu na bilo koju drugu tačku – naglasio je gradonačelnik.

Dodao je da ovi ljudi zaslužuju objašnjenje zašto je odluka o besplatnom prevozu do sada mogla, a sad ne može.

Gradonačelnik je rekao da ne smatra da odluke poput imenovanja direktora Doma zdravlja, preduzeća „Dep- ot“ ili neke druge predložene tačke nisu važne, ali je istakao da ova pitanja ni u kojem slučaju ne mogu biti važnija od pitanja višečlanih porodica ili rebalansa budžeta, od kojeg zavisi funkcionisanje Grada.