<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Uhapšena dva radnika Granične policije BiH

GRANICA

Potvrđeno

15. novembar 2020, 11:41

Zbog koruptivnog kaznenog djela lišena su slobode dvojica djelatnika Granične policije BiH, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenog djela primanja dara ili drugog oblika koristi, u svezi sa kaznenim djelom zlouporabe položaja ili ovlasti.

Po nalogu dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, slobode su lišena dva djelatnika Granične policije na GP Karakaj.

Ovi policijski djelatnici su pod istragom i osumnjičeni su da su od stranih državljana sa područja Crne Gore, prilikom njihovog ulaska u Bosnu i Hercegovinu, zahtjevali i primili dar, kako bi ih pustili na teritoriju Bosne i Hercegovine, bez insistiranja na određenoj dokumentaciji i procedurama, u svezi pandemije Covid 19.

Prikupljeni su dokazi i iskazi svjedoka, kojima je dokumentirano počinjenje kaznenog djela, te je tužitelj Tužiteljstva BiH zapovjedio lišenje slobode osumnjičenih, te dalje radnje i aktivnosti na dokumentiranju ovog kaznenog djela.

Osumnjičeni pripadnici Granične policije bit će ispitani nakon čega će biti donesena odluka o daljim aktivnostima u predmetu.