<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Strah vas je oduzimanja vozila? Na ovom linku provjerite koliko imate neplaćenih kazni

20. februar 2024, 2:44

Bh. policija u posljednje vrijeme sve više oduzima vozila višestrukim povratnicima u vršenju saobraćajnih prekršaja.

Riječ je o prekršiocima koji imaju nekoliko hiljada KM neplaćenih kazni, a vozilo se oduzima do okončanja prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Vaš automobil vam može biti oduzet i ako dozvolite upravljenje osobi koja je višestruki povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja. Odnosno, ukoliko dajete ključeve osobi koja ima nekoliko hiljada KM neplaćenih kazni, vi ćete ostati bez vozila.

Sada možete pogledati Registar novčanih kazni.

Potrebno je samo da unesete svoj JMBG i broj lične karte, te sigurnosni kod i dobit ćete uvid da li imate neplaćenih kazni i da li ste u posljednjih 12 mjeseci zaradili kaznene poene.

Ukoliko budete imali evidentirane neplaćene kazne prikazat će vam sljedeće informacije: iznos neplaćenih kazni, status (da li je prekoračen rok za plaćanje), broj dokumenta (lične karte), kao i broj kaznenih poena.

Pored ukupnih informacija prikazat će vam i za svaku pojedinačnu kaznu broj prekršajnog naloga, datum prekršaja, status postupka (da li je prekoračen rok za plaćanje), ko je izrekao prekršaj, iznos kazne, prekršeni propis.