SDS

"SNSD koncertima i alkoholom vrbuje maturante!"

Ako imamo situaciju da stranke povodom zadnjeg dana škole tokom cijelog dana u Banjaluci organizuju besplatno točenje alkohola za maturante u stranačkim objektima onda nikoga ne treba da čudi što u takvoj atmosferi dolazi do incidenata u kojima ima i povrijeđenih, kaže Boris Šukalo, član Glavnog odora SDS.

14. maj 2022

Da stvari budu još gore, napominje Šukalo, pozive učenicima da idu na takve stranačke događaje gdje se besplatno toči alkohol su upućivali i pojedini profesori što potvrđuju viber poruke koje su objavljene na društvenim mrežama. 

On kaže da se povodom zloupotrebe maturanata u Banjaluci mora oglasiti Ministarstvo prosvjete i da se zaposleni u prosvjeti koji su juče, ali i proteklih dana, učestvovali u vrbovanju maturanata od strane stranka trebaju sankcionisati.  

Podsjetio je  da su u proteklim danima mediji i struka izrazili osudu i zgražavanje nad pokušajima banjalučkog SNSD da koncertima turbo folk pjevača, tombolama i besplatnim točenjem alkohola pokušaju pridobiti i vrbovati maturante.

„Ništa od toga nije poremetilo namjere SNSD pa je tako u njihovom tzv. „multimedijalnom centru“ juče besplatno točen alkohol maturantima tokom cijelog dana “, kaže Šukalo.