Sahranjena Suzana Rađen - Todorić na Gradskom groblju

Na Gradskom groblju "Pučile" u Bijeljini danas je sahranjena Suzana Rađen - Todorić, dugogodišnji urednik BN TV.

03. juli 2022, 3:40

Opijelo je, u prisustvu porodice, velikog broja kolega i prijatelja Suzane Rađen - Todorić, služio umirovljeni vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije sa sveštenstvom.

Suzana Rađen - Todorić sahranjena je na Gradskom groblju "Pučile" u Bijeljini.

Na komemoraciji se u ime kolega od Suzane Rađen - Todorić oprostio Slododan Durmanović, urednik i novinar BN TV i jedan od njenih najbližih saradnika.

"Suzana je utemeljila informativne program BN TV i godinama se trudila da održi novinarske standarde. Bilo je teško izdržati napade i etiketiranja ali je Suzana imala snagu da istraje na svom putu", rekao je Durmanović.

Na komemoraciji se pristupnima obratila i kćerka Suzane Rađen - Todorić, Mia.

"Otkako sam se rodila znala sam da sam po nečemu posebna, po tome što me je rodila Suzana Rađen - Todorić. Prije svega,  ona je bila kćerka, majka i supruga, simbol časti i dostojanstva", rekla je Mia.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da je Bijeljina smrću  Suzane Rađen - Todorić ostala bez velikog profesionalca i patriote.

"Suzana je bila uzor, neko ko se istinski borio za pravdu u vremenima kada je teško razlikovati istinu od neistine i pravdu od nepravde. Bila je jedinstvena, odmjerena i odsječna. Do istine je dolazila na taj način, a ta istina je od goruće važnosti za svakog čovjeka, rekao je Petrović.

Suzana Rađen Todorić preminula je u petak, nakon kraće bolesti, u bolnici u Bijeljini.