<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

"Zašto lažete djecu" Protest roditelja djece koja idu u privatne vrtiće ispred Gradske uprave

Roditelji čija djeca borave u privatnim vrtićima okupili su se ispred Gradske uprave Banjaluka

15. maj 2024, 9:21

Osnovni problem na koji žele da ukažu je diskriminacija djece, jer za boravak djeteta u javnom vrtiću roditelji plaćaju 165 KM, dok za boravak djeteta u privatnom vrtiću treba izdvojiti 350-450 KM.

"Zašto lažete, djecu, zašto lažete javnost? Ekonomska cijena u javnim je 650 KM, razliku od 485 KM plaća grad, a subvencija za privatne je 60 KM" naveo je danas ispred Gradske uprave Đorđe Konjević.

Podjetimo, Inicijativa roditelja djece koja idu u privatne vrtiće pokrenuta je krajem januara. Njihov novi zahtjev je da se izjednače subvencije i da se što prije regulišu obaveze, odnosno da se isplate zaostale subvencije.

Nakon podnesene inicijative, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je najavio da će se subvencija povećati na 100 KM. Roditelji su na to regovali naglašavajući da im nije cilj povećanje nego izjednačavanje subvencija. Kako je vrijeme prolazilo, sve je izvjesnije bilo da su male šanse za izjednačavanje subvencija za privatne vrtiće.

 Roditelji najavljenim okupljanjem nastoje još jednom skrenuti pažnju na svoj problem.