Pripadnik Granične policije BiH priznao krivicu za korupciju

U skladu sa sporazumnim priznanjem krivice, za optuženog Senad Samardžić je predložena kazna zatvora u trajanju od osam mjeseci, kao i oduzimanje nezakonite imovinske koristi te je udaljen iz službe u Graničnoj policiji BiH

23. juni 2022, 3:22

Optuženi Senad Samardžić, zvani Kićo, rođen 1973. godine, uposlen u činu višeg inspektora Granične policije BiH, sporazumno je priznao krivicu za koruptivno krivično djelo-primanja dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, saopšteno je danas iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Navedeni optuženi priznao je da je za novčani iznos koji je primio kao nezakonitu imovinsku korist, iskorištavajući i zloupotrebljavajući službeni položaj, obećao nezakoniti povrat motornog vozila, koje je bilo oduzeto u okviru predmeta službenih radnji Granične policije JGP Velika Kladuša“, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da je u skladu sa sporazumnim priznanjem krivice, za optuženog predložena kazna zatvora u trajanju od osam mjeseci, kao i oduzimanje nezakonite imovinske koristi. Također, optuženi je udaljen iz službe u Graničnoj policiji BiH.

Nakon provedenog ročišta, Sud BiH je prihvatio sporazumno priznanje.