<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

POSTAVLJENA OGRADA: Uklanja se objekat u centru Banjaluke. Detalji o novoj zgradi još se ne znaju (FOTO)

BANJALUKA

Pogledajte fotografije...

03. mart 2021, 1:50

 

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS nadležno je za izdavanje građevinske dozvole za uklanjanje objekta u centru Banjaluke- preko puta Banskog dvora.

Objekat je sada ograđen ogradom.

 

"Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju jeste nadležno za izdavanje građevinske dozvole na pomenutoj lokaciji. Investitoru “Tempo Gradnja” d.o.o. Banja Luka izdata je građevinska dozvola za uklanjanje postojećeg objekta, nakon čega bi investitor trebalo da podnese zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju. Prema regulacionom planu, tu je planirana izgradnja stambeno-poslovnog objekta", rekli su za BUKU iz ovog Ministarstva.

Još uvijek nije poznato o kakvom objektu je riječ.

 

"Investitor u ovom trenutku nije obavezan da dostavi projekat, to možemo znati tek kad podnese zahtjev za izgradnju", kažu iz Ministarstva.

 

 

Iz firme Tempo Gradnja rekli su nam da će sve informacije o gradnji na ovoj "luksuznoj lokaciji" biti dostupne 15. marta ove godine.

U javnosti se ranije spominjala priča izgradnje objekta "Bijeli dvor", a iz Ministarstva kažu da nemaju više informacija o planiranom objektu.