<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pogledajte rezultate prijevremenih izbora

Rezultati prijevremenih izbora

05. februar 2023, 9:57

Elvedin Sedić, kandidat Pomaka, pobijedio je u borbi za funkciju gradonačelnika Bihaća.

"Zahvaljujem se svim svojim prijateljima koji su dali sve od sebe da ovu priču izguramo i da budemo pobjednici. Također se želim zahvaliti gradskom odboru Naroda i pravde ali i Narodu i pravdi kao stranci koja je u ovom izbornom ciklusu stala iza nas, ne iza nas nego rame uz rame s nama i bila dio priče jer su od samog početka pokazali da su uz nas, da smo dobra ekipa, to su procijenili i zato im se posebno zahvaljujem. Mojim protukandidatima odajem također priznanje jer su u ovoj kampanji koja je možda nekad bila malo užarena, i više nego što je trebala biti, ipak zadržali neki korektni nivo i zahvaljujem im se na ovoj kampanji koju smo vodili proteklih 15 dana", rekao je Sedić na press konferenciji, prenosi Avaz.Podsjećamo, njegov protukandidat Hamdija Abdić Tigar (SDA) je proglasio poraz.

Lider stranke Narod i pravda (Nip) Elmedin Konaković proglasio je pobjedu kandidata SDP-a Zijada Lugavića na izborima za gradonačelnika Tuzle, kao i pobjedu kandidata "trojke", koju čine i SDP i Naša stranka, Adnana Bijelića u Srebreniku.

Konaković je na "Tviteru" napisao da kandidat "Pomaka" Elvedin Sedić uvjerljivo vodi u trci za gradonačelnika Bihaća, prenosi Srna.

Prema do sada prebrojanim glasovima, Sedić je osvojio 4.839 glasova i njegova prednost je više od hiljadu glasova u odnosu na drugoplasiranog kandidata SDA Hamdiju Abdića Tigra koji ima 3.397 glasova.

Prema dosadašnjim nezvaničnim rezultatima, kandidat SDA za načelnika opštine Vogošća Migdad Hasanović osvojio je 5.228 glasova, a njegov protivkandidat Adnan Šerak (Nip) osvojio je 2.949 glasova.

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik čestitao je kandidatima te stranke Lazaru Prodanoviću pobjedu na izborima za načelnika Bratunca i Bojanu Ivanoviću za gradonačelnika Zvornika. Inače, Prodanović je već proglasio pobjedu.

On je rekao da su glasovi prebrojani sa 27 od ukupno 32 redovna biračka mjesta i da je njegov protivkandidat na samo dva biračka mjesta dobio pet glasova više od njega.

"Ova pobjeda je apsolutna i bez glasova putem pošte i bez glasova u odsustvu", rekao je Prodanović obraćajući se u izbornom štabu SNSD-a u Bratuncu.