"Pobunjeni" SNSD-ovci za BUKU: Tvrdnje da nam Dodik prijeti izbacivanjem su podvala

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu BiH Miroslav Vujičić, narodni poslanik u NSRS Damjan Škipina, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, načelnik Pala Boško Jugović, načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić, i drugi funkcioneri SNSD-a na juče održanoj press konferenciji rekli su da im je izbor Nenada Nešića lidera DNS-a u Savjet ministara neprihvatljiv. Oni su mišljenja da Nešić nije sposoban za obavljanje ministarske funkcije.

24. januar 2023, 11:26

Nenada Nešića ne treba podržati za ministarsko mjesto. Upropastio bi to ministarstvo jer je imao loše poteze i kao ministar Puteva Srpske. Predsjednik je upoznat sa našim stavovima, ali sutra imamo sastanak na kojem ćemo se dalje konslutovati”, rekao je juče novinarima Vujičić, SNSD-ov zastupnik u državnom parlamentu od čije ruke bi mogao zavisiti izbor Savjeta ministara o čemu se odlučuje na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma BiH zakazanoj za 12 časova.

Nakon jučerašnje “pobune” pojedini mediji pišu da je lider SNSD-a Milorad Dodik zvao Ćosića i Vujičića zaprijetivši im isključenjem iz stranke. Oni su, prema pisanju medija, odgovorili da će ukoliko iko bude isključen kolektivno napustiti SNSD. Naši sagovornici priznaju: zvao ih je, ali nije im prijetio.

Ćosić koji je juče rekao da press konferencija nije pobuna već prenošenje glasa naroda danas nije odgovarao na pozive BUKE. Iako nije bio raspoložen za izjavu Miroslav Vujičić je kratko na pitanje BUKE rekao da su pomenuti medijski natpisi izmišljeni.

“Nisam raspoložen ni za kakvu izjavu. To je čista špekulacija, podvala i neistina“, rekao je Vujičić.

Upitan hoće li sutra pogaziti svoje principe i ipak glasati za Nešićev izbor Vujičić nije dao jasan odgovor.

„Sve ćete znati na vrijeme. Sve ćete znati sutra u 12 sati“, rekao je kratko Vujičić.

Njemu i Ćosiću podršku pruža načelnik Istočnog Novog Sarajeva koji za BUKU kaže da od napuštanja SNSD-a nema ništa.

„Mediji će prenijeti svašta i pisati svašta. Mi smo juče imali razgovor sa predsjednikom Dodikom. Apsolutno nikakvih razgovora na tu temu nije bilo. Evo ja sad putujem za Banjaluku, u 15h imamo sastanak kod predsjednika gdje ćemo pričati o svemu. Tako da će poslije tog sastanka biti neke informacije koje se mogu iznositi u javnost“, rekao je Katić za BUKU.  

Katić kaže da su juče razgovarali sa Dodikom, ali da oni neće promijeniti stav o Nešiću.

„Nismo promijenili stav i dalje ostajemo pri tome da to nije dobro rješenje.“

Upitan da li će Vujičić glasati za Nešića kaže: „Moramo sačekati da obavimo razgovor da vidimo u kojem pravcu će ići dalje djelovanje. Moraćete još malo sačekati da se završi sastanak. Nema apsolutno riječi o raskolu, ovo nije raskol. Mi nikad nismo bili jedinstveniji. Vidjeli ste da je cijela sarajevsko-romanijska regija bila na konferenciji. Ovo nije nikakav bunt u Istočnom Sarajevu, u SNSD-u. Mi ne pripadamo nikakvoj struji koja hoće da preuzme stranku ili ugrozi predsjednika Dodika“, dodaje Katić

Koliko god se sada pokušava sakriti nezadovoljstvo unutar SNSD-a jasno je da ne pada snijeg da pokrije brijeg nego da svaka zvijer pokaže trag. Juče je bilo jasno ko su "zvijeri u SNSD-u"