<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

PDP odgovorio Dodiku: NIJE BIO POKUŠAJ REVOLUCIJE! U Banjaluci je ubijen mladić!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je veoma jasno da se stradanje djece i građana u dvije nezapamćene tragedije u Srbiji zloupotrebljava i koristi za eliminisanje vlasti predsjednika Aleksandra Vučića, koji istrajava sve ovo vrijeme na srpskom stanovištu koje, nažalost, uvijek povlači i silne rizike i lične žrtve.

07. juni 2023, 12:17

Na pitanje agencije Srna da prokomentariše najnovija dešavanja u Srbiji, Dodik je odgovorio da je to stvar političkih procesa i da sve liči na ono što je Republika Srpska prošla u bliskoj prošlosti kada je još nerazjašnjenja smrt mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke zloupotrebljavana duži period za obračun sa vlasti u Srpskoj, prenosi RTRS

- Mi smo prošli nešto slično sa grupom "Pravda za Davida" iza koje je stajala opozicija u Republici Srpskoj i britanska obavještajna služba. Ta služba je očigledno umiješana i u ove nemile događaje posljednjih dana u Srbiji, proizvodeći dezinformacije i strah i praveći društveni ambijent u kome preovlađuje ekstremističko ponašanje protiv aktuelne vlasti. Ubijeđen sam da su inspiratori i proizvođači i ovog nereda u Srbiji Britanci odnosno njihove tajne službe sa svojim saradnicima iz Srbije. Oni su u slučaju "Pravda za Davida" kod nas, jer britanske službe rade to bezočno, išli tako daleko, da je slučaj nesrećnog mladića došao do pravosuđa BiH, a sve s ciljem da na mene prebace odgovornost i optuže me za navodno saučesništvo u ovom tragičnom događaju. Kada su otkriveni, pobjegli su iz Srpske, uz pomoć domaćih saradnika i tako izbjegli hapšenje. Uvjeren sam da je u Srbiji na sceni isti scenario - istakao je Dodik.

Iz PDP-a podsjećaju ;ilorada Dodika da se prije pet godina u Banjaluci desilo još uvijek nerasvijetljeno ubistvo mladića, a ne pokušaj revolucije. Iako je njemu to možda teško shvatiti, ne vrti se cijeli svijet oko njega, nego su ljudi gladni pravde, što se u jednom momentu koncentrisalo u traženje pravde za ubijenog mladića, a izjava Dodika da je to djelo službi da bi se on svrgnuo je morbidna i užasavajuća.

"Ako je zaboravio, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je 28.6.2018. godine donijelo naredbu o sprovođenju istrage zbog krivičnog djela ubistva i to čak tri mjeseca od smrti mladića. Prije toga, podsjetićemo ga, na skandaloznoj konferenciji za medije MUP Republike Srpske je pokušao predstaviti da se kobne noći desila krađa i samoubistvo, što je još više izazvalo bunt naroda i nepovjerenje u institucije. A narod koji ne vjeruje institucijama, pravdu traži na druge načine. Nije ni tada Milorad Dodik, kao predsjednik Republike Srpske, iskoristio svoj autoritet da traži od institucija da djeluju profesionalno, nego je bila potrebna posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, formiranje Anketnog odbora, ispitivanje više desetina svjedoka, dokazivanje i obiman izvještaj, da bi se konačno reklo da ubistvo jeste ubistvo. Nije tada djelovao primjereno, kao što ne djeluje ni sada. I ne, nije Milorad Dodik žrtva svjetskih zavjera i heroj koji to sve pobijeđuje, kako sebe pokušava predstaviti u svakoj situaciji, žrtve ovog sistema, koji je on kreirao su David, Vukelić, Đurović, Arbutina, Krunić i mnogi drugi za koje se i dan-danas čeka istina i pravda"