<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Osam godina borbe za pravdu: Tužilaštvo BiH na tragu ubicama Dženana Memića!?

Uskoro će Sud BiH, kako "Avaz" saznaje objaviti pravosnažnu sudsku presudu u slučaju Alisa Mutap i drugi

21. februar 2024, 12:55

Tužilaštvo BiH,  kako saznajemo, na tragu je počiniocima ubistva Dženana Memića, mladića koji je nastradao u februaru 2016.godine na Ilidži!

Vođen postupak 

Tužilaštvo je, podsjećamo, u avgustu 2022.godine donijelo naredbu o pokretanju istrage u slučaju "Dženan Memić" protiv više osoba, između ostalog i za krivično djelo ubistvo.

Do tada je vođen postupak za prikrivanje dokaza, protiv Alise Mutap, Dženanove bivše djevojke, njenog oca i sarajevskih policajaca.

Mutap je nepravomoćno osuđena na dvije i po godine zatvora, a policajac Hasan Dupovac na tri. Uskoro će Sud BiH, kako "Avaz" saznaje objaviti pravosnažnu sudsku presudu.

Ali, kada je u pitanju istraga, između ostalog i za krivično djelo ubistvo, ona je pokrenuta protiv aktuelne sutkinje Suda BiH i bivše glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić, bivšeg tužioca Tužilaštva KS Merisa Ćate, bivšeg policijskog komesara MUP-a KS Vahida Ćosića, saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića, policijskog inspektora Sakiba Kreme.

Međutim, nove izjave svjedoka, ljekara s KCUS-a, koji su dali prije mjesec iskaze u Tužilaštvu,  ali i policajaca MUP KS, pomogli su tužiocima da se ostvare veliki napredak koji vodi ka Dženanovim ubicama.

Tužilaštvo je, kako nam je jutros, iz izvora blislih istrazi nezvanično potvrđeno,  inteziviralo istragu o ubistvu

- Ostvaren je veliki napredak. Sve će uskoro znati - rečeno nam je.

Iskazi svjedoka

Ovim bi se konačno, nakon osam godina borbe porodice Memić moglo doći do istine i pravde u slučaju koji je nanio nepopravljivu štetu bh. pravosuđu.

Tužilaštvo već ima iskaze ključnih svjedoka.